Annonce
Randers Onsdag

Museum Østjylland har undervisningsforløb liggende klar på sin hjemmeside

"Vi har digitale tilbud liggende på vores hjemmeside, som alle kan bruge. Der er tale om undervisningstilbud, der henvender sig til både skoleelever og før-skolebørn", siger Jørgen Smidt-Jensen, museumschef for Museum Østjylland. Arkivfoto: Frank Pedersen
I følge Museumschef på Museum Østjylland, Jørgen Smidt-Jensen, får den aktuelle nedlukning af museet ingen konsekvenser for resten af årets aktiviteter og udstillinger.
Annonce

Randers: Ligesom andre museer og offentlige instanser har Museum Østjylland været corona-nedlukket siden 12. marts og vil tidligst åbne 30. marts.

- Vi er jo en kommunal institution, så vi har sendt alle medarbejdere hjem, siger museumschef Jørgen Smidt-Jensen og tilføjer, at i og med at der ikke skal udføres daglige driftsopgaver, så er der blevet sat ekstra turbo på den digitale oprydning i de sager, de ansatte kan få adgang til elektronisk.

- Så lige nu løser vi nogle opgaver, der ellers ikke ville være blevet løst, ligesom der er opgaver, som kan få lidt ekstra tid, fortsætter han.

Annonce

Inspiration til forældre og lærere

Randers Regnskov har i den første uge af corona-nedlukningen streamet undervisningsforløb, men det er ikke et initiativ Museum Østjylland har tænkt sig at følge - ikke foreløbig i hvert fald.

- Men det er klart, at hvis situationen varer ved, så vil vi også begynde at overveje nogle ting, siger Jørgen Smidt-Jensen, der fortæller, at Museum Østjylland ikke har noget aktuelt som museet kan lægge på sin hjemmeside eller andre steder.

- Vi har dog allerede digitale tilbud liggende på vores hjemmeside, som alle kan bruge, siger han og tilføjer, at der er tale om undervisningstilbud, der henvender sig til både skoleelever og før-skolebørn.

- De tilbud og forløb vil vi i den nærmeste tid gøre opmærksom på på de sociale medier, for det er noget forældre og lærer vil kunne bruge som inspiration til undervisning af børn.

Annonce

Venter og ser tiden an

Jørgen Smidt-Jensen fortæller, at udover at skrive rapporter eller indlæg til museets årbog, så bruger nogle af medarbejderne den tvungne nedlukning til at planlægge museets program til efter sommerferien.

- Vi har foreløbig aflyst alle publikumsaktiviteter i en 14 dages periode, men fordi vi ikke ved, hvor lang tid vi skal have lukket, er det er svært at sige, hvilken konsekvenser det kan få for resten af årets aktiviteter og arrangementer, siger Jørgen Smidt-Jensen og fortsætter:

- Når det gælder de udstillinger og arrangementer, der er planlagt for foråret og den tidlige sommer, overvejer vi i øjeblikket naturligvis, om vi skal udskyde dem til senere på året. Foreløbig har vi beslutte at se tiden an i disse 14 dage, før vi tager endelige beslutninger.

Fordi museumsafdelingen i Randers sidste år havde den store udstilling ”Modstand”, har der ikke været planer om at markere 75-året for befrielsen med en særudstilling her.

- Det har vi til gengæld i Grenaa, hvor vi jo også har museum. Der har vi beslutte, at vi vil vente til 30. marts og se, hvordan tingene forløber, før vi tager beslutning om, hvorvidt den skal udskydes eller åbne som planlagt, siger Jørgen Smidt-Jensen.

Han fastslår, at selv om alt er aflyst frem til 30. marts, så er der som udgangspunkt ingen udstillinger eller aktiviteter resten af året, der vil blive berørt af den aktuelle nedlukning.

- Vi har i hvert fald ikke taget nogen beslutning om det, siger han.

Det er gratis at gå ind og se både den permanente og særudstillingerne på Museum Østjylland, der således ingen tabte entréindtægter forbundet med de foreløbig 14 dages nedlukning.

- Vi ville selvfølgelig have haft indtægter fra arrangementer samt vores museumsbutik, men det er i småtingsafdelingen, så tabet i de her 14 dage, lever vi med, siger Jørgen Smidt-Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

- Thor er mit hjerteblod

Annonce