Annonce
Randers Onsdag

Musiklærer inviterer alle børn til online-undervisning

Musiklærer Mike Holm Stewart flytter sin undervisning fra coranaramte C. la Cour Skole hjem til sine unge elever. Arkivfoto: Annelene Petersen
Musiklærer på C. la Cours Skole, Mike Holm Stewart, har flyttet sin undervisning ud på YouTube.
Annonce

RANDERS: Når skolen er lukket, og børnene ikke kan komme til musikundervisning, må undervisningen flytte ud til børnene.

Sådan ræsonnerede musiklærer på C. la Cours Skole, Mike Holm Stewart, allerede, da verden lukkede ned første gang i foråret. Og med de  erfaringer i bagagen har han nu genoptaget sin online-musikundervisning.


Jeg live-streamer mine musiktimer. Og benytter ganske almindelige ting som instrumenter. En papkasse og et par grydeskeer kan godt være et trommesæt

Mike Holm Stewart


- Jeg syntes, at det var for kedeligt bare at bede eleverne om at kigge musikvideoer, så jeg lægger i stedet egentlig undervisnings-seancer ud på YouTube, fortæller han.

Selvfølgelig er det en stor forskel - ikke mindst for en musiklærer - ikke at stå ansigt til ansigt med sine elever.

- Men jeg live-streamer mine musiktimer. Og benytter ganske almindelige ting som instrumenter. En papkasse og et par grydeskeer kan godt være et trommesæt.

Annonce

Nødundervisning

Han vurderer selv, at hans undervisning rammer et ok niveau:

- Selvfølgelig er det ikke det samme som at stå i en klasse. Det er nu engang nødundervisning. Jeg har lige haft en musiktime med 60 elever fra C. la Cours Skole - ud af 240 mulige. Men det, jeg laver, er et tilbud til børnene, så jeg forventer ikke flere deltagere.

Et problem for musiklæreren er også, at hans online-undervisning skal ramme en meget bred målgruppe fra 0. til 6. klasse.

- Og selvfølgelig kan de store elever meget mere end de mindste. Så jeg skal være omhyggelig med at give børnene tilstrækkeligt med tid til de øvelser, jeg beder dem om at udføre, siger han.

En online-musiktime med Mike Holm Stewart varer da også kun 20 minutter.

- Jeg vurderer, at længere kan koncentrationen om en skærm ikke holdes.

Annonce

For hele Danmark

YouTube-musiktimerne er primært envejskommunikation, selv om der er mulighed for også at live-chatte med eleverne.

- Noget, vi bruger en lille smule, men ikke meget.

Mike Holm Stewart er ikke den eneste musiklærer, der tilbyder sin  corona-undervisning online, men tæt på.

- Derfor vil jeg også gerne inviterer elever fra de andre Randers-skoler - og fra hele Danmark, faktisk - til at kigge med. Jeg vil bare gerne undervise, siger han.

Mike Holm Stewarts musiktimer kan opleves tirsdage og torsdage fra klokken 9.40 til 10 på YouTube under "Musiktime med Mike".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce