Annonce
Randers Onsdag

Når ulykken er ude: Hjælpen er kommet tættere på i havnene i Randers

Arkivfoto: Annelene Petersen
Havnene i Randers har 64 lysende stiger og andet sikkerhedsudstyr på plads - og certificeres nu som Sikker Havn. Målet er, at færre mennesker skal komme til skade eller drukne.
Annonce

Randers: Redningsstiger og udstyr, brandslukkere, førstehjælp og forureningsbekæmpelse er flere af de ting, der er på plads i lystbådehavnene i Randers og på Randers Havn, der netop er blevet certificeret som Sikker Havn.

Certificeringen er et led i at højne sikkerheden i de danske lystbådehavne, og certificeringen gælder Dronningborg Lystbådehavn, Motorbådsklubben af 1943, Randers Træbådslaug, Randers Lystbådehavn, Randers Fiskeriforening af 1937, Randers Motorbådsklub af 1933 samt lystbådehavnen på Kanaløen.

Det er Foreningen af Lystbådehavne I Danmark og Dansk Sejlunion, der er initiativtagere til projektet med det formål at højne sikkerheden i de danske lystbådehavne.

Annonce

64 lysende stiger

Ideen bag Sikker Havn er, at havnen med det rigtige udstyr og kendskab til, hvordan det anvendes, vil sætte alle i stand til at gøre en forskel i tilfælde af en ulykke. Mange havne ligger isoleret i forhold til nærmeste redningsberedskab, og hjælpen kan derfor være længe undervejs. De første minutter kan være afgørende for at minimere skadevirkningerne af en ulykke.

Randers Havn har netop i lystbådehavnen og trafikhavnen opsat 64 nye synlige redningsstiger fra TrygFonden. Den særlige type redningsstige med lys og solceller er tidligere blevet testet fire udvalgte steder rundt om i landet. I Randers blev 13 stiger testet, og formålet var blandt andet at undersøge, hvor meget stigerne skal lyse op, for at man lægger mærke til dem.

Annonce

Havnen er blevet mere sikker

- Vi glæder os over certificeringen, da det nødvendige rednings- og sikkerhedsudstyr er til stede i alle vores lystbådehavne til glæde for havnens brugere. Vi har samtidig etableret tilsvarende rednings- og sikkerhedsudstyr i trafikhavnen i de havneafsnit, der ikke er indhegnet og dermed er offentligt tilgængelige, fortæller Randers Havns bestyrelsesformand, Daniel Madié.

Tirsdag 28. januar kl. 11 overrækker Jesper Højenvang, direktør ved Foreningen af Lystbådehavne I Danmark, flag og certificeringsattest til bestyrelsesformand Daniel Madié, Randers Havn. Overrækkelsen vil foregå ved Dronningebroen i Randers Havn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce