Annonce
Randers Onsdag

Nissebørnene og alle de andre fik en skolehave i julegave

Alle Korshøjskolens elever var samlet til juleafslutning, hvor Nordeafonden kunne overraske med en ekstra julegave - til skolen. Foto: Morten Lund
Korshøjskolen fik en check fra Nordea i Randers - øremærket til, at skolen skal kunne dyrke sine egne grøntsager.
Annonce

HARRIDSLEV: Korshøjskolen fik en ekstra julegave til årets juleafslutning, da filialdirektør Steffen Ludvigsen fra Nordea i Randers overrakte en check fra Nordeafonden på 15.000 kroner.

- Nøøj, så skal vi på McDonald's, mente et par af de elever, der lige skulle prøve at holde den tunge check i hænderne.

Men burgere bliver der ikke til: Pengene skal bruges, når skolen i løbet af foråret begynder at etablere sin egen skolehave.

- Vi vil gerne flytte en del af undervisningen ud og gøre den mere praktisk. Derfor regner vi med efter sommerferien at stå med en færdig skolehave, som både fagene natur & teknik og hjemkundskab kan få glæde af, siger lærer på Korshøjskolen Rikke Koch-Thomsen.

Eleverne får lejlighed til at nærstudere planternes vækst - og når grøntsagerne er klar, står hjemkundskabsgryderne klar til at tage imod.

Når vi først får taget hul på vores skolehave, er det selvfølgelig meningen, at den er kommet for at blive - og for hele tiden at blive udviklet

Rikke Koch-Thomsen, lærer på Korshøjskolen

Annonce

Grøntsager over bål

- Eller de bål-gryder, vi vil indkøbe. Vi vil også gerne kunne flytte selve undervisningen ud fra selve skolen. Og at lave maden på et bål er en oplagt mulighed.

De nærmere planer for skolehaven er dog stadig på tegnebrættet - blandt andet mangler en beslutning om, hvilke grøntsager eleverne vil få at kokkerere med, ligesom en overdækning indtil videre også kun står på ønskesedlen.

- Vi har fået en pose penge, så vi kan komme i gang. Vi kommer også selv til at spytte i kassen - med penge, vi senere må finde et eller andet sted, siger hun.

Rikke Koch-Thomsen regner dog med, at de 15.000 også vil række til en 6-8 højbede og et par stålborde, så køkkenarbejdet også kan foregå udendørs.

Skolehave-planerne bliver lagt først og fremmest så mellemtrinnet - 4.-6. klasse - kan få glæde af haven. Men intet er mere fastlagt, end at hun regner med, at hele skolen vil kunne være med.

- Og når vi først får taget hul på vores skolehave, er det selvfølgelig meningen, at den er kommet for at blive - og for hele tiden at blive udviklet, siger Rikke Koch-Thomsen.

Filialdirektør Steffen Ludvigsen fra Nordea i Randers kunne til juleafslutningen overrække en check på 15.000 kroner til Rikke Koch-Thomsen fra Korshøjskolen. Foto: Morten Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce