Annonce
Randers Onsdag

Nu åbner familiehuset i City

Citychef Mette Bræmer-Jensen glæder sig sammen med Anne Skøt og Julie Nielsen til på fredag at åbne Familiehuset i Gråbrødrestræde. Foreløbig er der indgået aftale om, at huset holder åbent i en period epå tre måneder. Privatfoto
Når den lille er sulten, den store skal have skiftet en ble, eller mor og far har brug for en kaffe og et sted at slappe af, bliver der nu mulighed for at trække ind i Gråbrødrestræde 10.
Annonce
Randers: På fredag 31. maj åbner familiehuset i Randers City. - Kender du det, at du er på shoppetur i City, og så sker det! Den lille er sulten, den store skal have skiftet en ble, eller mor og far har brug for en kaffe og et sted at slappe af. Sådan har Julie Nielsen ofte haft det på sine shoppingture, og takket være hende bliver der nu gjort noget ved det. - Drømmen bag familiehuset består i, at jeg ønsker at gøre det lettere for småbørnsfamilierne at komme ind til byen. Jeg ønsker at stille de helt basale behov så som mulighed for amning og bleskift og ikke mindst frirummet til nærkontakt og leg. Derudover ønsker jeg at skabe et fællesskab familier imellem. Det bliver et samlingssted for dem med små børn, et sted med events og aktivitet og et sted, man kan tage sin mødregruppe med ned og nyde en kop kaffe, fortæller Julie Nielsen som sin idé. Efter et besøg hos kommunen omkring projektet, blev Julie Nielsen opfordret til at kontakte citychef Mette Bræmer-Jensen, da foreningenRanders City længe har efterspurgt netop dette i byen for at skabe et rum til børnefamilien.Foreningen Randers City er gået med på ideen for at teste, om der er et behov for det. - Der er jo etableret en flot legeplads i byen, og dette lægger op til endnu flere gode grunde til at tage ind til byen og være. Men vi mangler et samlingssted, hvor familier kan være med deres børn. Vi arbejder hver dag for at gøre kunderejsen endnu bedre i Randers City, derfor har det været helt naturligt at bakke op om dette initiatativ, siger citychef Mette Bræmer Jensen. Med en drøm om at lave sådan et projekt kommer man ikke langt uden midler. Derfor har det været afgørende for projektet, at Anne Skøt har udlånt lokalerne i Gråbrødrestræde nr. 10 til formålet i tre måneder uden beregning. Målet er, at cityforeningen sammen med Julie Nielsen kan skabe en forretningsplan, der gør, at familiehuset kan drives videre på ubestemt tid af Julie Nielsen og blive en del af byens lokale tilbud. - Vi synes, at det er et godt projekt for byen, og vi bakker op, fordi vi kan se, at det er med til at skabe endnu mere liv til Randers City, vurderer Anne Skøt. Familiehuset kommer til at rumme flere aktiviteter i de tre måneder. Her er blandt andet planlagt en åbningsfest med kaffe, kage musik mm, når dørene bliver slået op for første gang til Open by night i Randers City på fredag. Herefter vil der blandt andet være morgenmad hver tirsdag, forskellige aktiviteter som for eksempel psykomotorik, kaffe og en børnetallerken eller tapas m. v. Flere lokale forretninger har bidraget med sponsorater, og parterne bag Familiehuset i Gråbrødrestræde søger stadig efter flere mulige samarbejdspartnere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce