Annonce
Randers Onsdag

Nu bliver uheldsramt kryds reguleret med lys: - Det kommer formentlig til at kræve lidt tålmodighed

Krydset ved Hadstenvej og Tulipvej har været ramt af mange uheld, og derfor kommer der nu lyssignaler. Foto: Annelene Petersen
Det såkaldte Tulipkryds, hvor Hadstenvej rammer Tulipvej i Randers Syd, er ved at blive omdannet til et lysreguleret kryds. En grim uheldsstatistik er årsagen, men bilister må væbne sig med tålmodighed, for etableringen rækker ind i det nye år.
Annonce

Randers: Tulipkrydset, hvor Hadstenvej rammer Tulipvej, har været belastet af uheld, men det skal lyssignaler i krydset afhjælpe.

Byrådet godkendte i maj etableringen af lyskrydset, og mandag morgen i sidste uge blev arbejdet indledt.


Der bliver ikke spærret på noget tidspunkt, men det kommer formentlig til at kræve lidt tålmodighed at komme igennem krydset på nogle tidspunkter.

Henrik Kaldahl, projektleder


- Afspærringen blev sat op søndag aften, og så gik de i gang med at fjerne asfalten i den ene side af Tulipvej i morges (mandag, red.), hvor der skal gøres klar til udvidelse af kørebanen, fortæller Henrik Kaldahl, der er ingeniør ved Veje og Trafik i Randers Kommune og projektleder på etableringen af lyskrydset.

Stedet er et trafikalt midtpunkt, som distribuerer mange bilister til og fra motorvejen, men trafikanter behøver ikke at finde en alternativ rute, mens anlægsarbejdet står på.

- Der bliver ikke spærret på noget tidspunkt, men det kommer formentlig til at kræve lidt tålmodighed at komme igennem krydset på nogle tidspunkter, når arbejdet står på i dagtimerne, lyder vurderingen fra Henrik Kaldahl.

Annonce

Færdigt til januar

Hidtil har man måttet køre 80 kilometer i timen på Hadstenvej, men hastigheden er nedsat til 50 kilometer i timen, mens lyskrydset etableres.

Henrik Kaldahl forventer, at lyskrydset står færdigt i begyndelsen af det nye år, for selvom et lysreguleret kryds måske ikke umiddelbart lyder som en opgave til flere måneder i kalenderen, er det ifølge projektlederen et forholdsvis stort projekt.

Nedgravede signalmaster er selvsagt en del af etableringen, men der skal også laves belysning.

- Det er et krav, at det er tilstrækkeligt oplyst, når man laver et lyskryds, og det er faktisk en stor del af projektet, lyder det fra Henrik Kaldahl om projektet til tre millioner kroner.

Annonce

Mange uheld

Inden for de seneste fem år er der sket 12 uheld i Tulipkrydset, og sidste efterår var flere trafikanter også ude at advare om forholdene i krydset.

Henrik Kaldahl understreger, at han ikke er ekspert i trafikulykker, men han tør godt konkludere, at signallys, hvor veje krydser, minimerer risikoen for ulykker.

- Hvis man bliver reguleret af et lyssignal, så er risikoen alt andet lige mindre. I hvert fald hvis folk respekterer signalerne, ellers er det op ad bakke uanset, fortæller projektlederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce