Annonce
Portræt

Nu skal Kirke Care i Randers etableres

Bent Byskov Andersen skal blandt andet etablere Kirke Care som led i sit nye arbejde. Foto: Annelene Petersen
Opgaven er blandt dem, som Bent Byskov Andersen skal løse for Kronjyllands Frimenighed.
Annonce

I 2015 blev der i Randers gjort et forsøg på at etablere en kirkelig pendant til Natteravnene, kaldet Kirke Care.

Interessen var egentlig stor hos de adspurgte, et bredt udsnit af kirker, men da det kom til stykket, kunne der ikke findes en person, der kunne være tovholder på projektet.

En sådan er fundet nu - Bent Byskov Andersen, 64 år, der med en bred og varieret baggrund har påtaget sig opgaven som en del af sin nye deltidsansættelse ved Kronjyllands Frimenighed.

- Idéen med Kirke Care kommer fra England, hvor den under navnet Street Pastors blev etableret af et tidligere bandemedlem med flere års fængsel bag sig. Han kunne se behovet for en sådan nyskabelse, fortæller Bent Byskov Andersen, der oplyser, at Kirke Care allerede findes i flere byer i Danmark.

Tanken er, at de frivillige i Kirke Care skal arbejde to og to fra kl. 22 til 02 i byens forlystelsesområder og tilbyde deres hjælp ud fra en kirkelig synsvinkel.

- Vi tror på, at Gud gør en forskel for mennesker, uanset deres situation, siger Bent Byskov Andersen.

Betingelsen for at være med i arbejdet er, at man er over 25 år og har gennemgået de kurser om arbejdet, der vil blive tilbudt.

Kirke Care vil blive til i et allerede veletableret samarbejde med SSP, politiet og Natteravnene.

Som en anden del af sit arbejde skal Bent Byskov Andersen videreudvikle projektet Alpha, et kursus i kristendom for alle uden forudgående kendskab til kristendom. Som Bent Byskov Andersen selv siger:

- Det er fint at tro, også at tro stærkt, men du skal vide, hvad du tror på. Hvordan det er at være kristen.

Annonce

Ordineres 7. april

Børge Byskov Andersen bliver ordineret som præst søndag den 7. april. Kronjyllands Frimenighed er ikke en del af folkekirken, selv om dens rutiner på de fleste område følges, så det bliver frimenighededs åndelige rådgiver, cand. theol. og rektor ved Dansk Bibel- Institut Børge Haahr Andersen, København, der foretager ordinationen.

- Og jeg glæder mig, lyder det spontant fra Bent Byskov Andersen.

Efter ordinationen kan Bent Byskov Andersen forestå kirkelige handliger som dåb, vielser og begravelser samt stå for almindelige gudstjenester. Allerede som helt ung ville Bent Byskov Andersen gerne have været præst, men praktiske forhold gjorde det umuligt.

I stedet har Bent Byskov Andersen dels haft forskelligt arbejde - hoppet lidt fra tue til tue, som han selv siger - dels gennemført flere uddannelser, den seneste ved årsskiftet.

I en længere årrække arbejdede han med logistik for Jyllands-Posten, inden han dimitterede som lærer fra Silkeborg Seminarium i 2009. Siden blev han cand.it. i persuasivt design, også kaldet it-etik.

Senest har Børge Byskov Andersen gennemført en master i teologi ved Menighedsfakultetet i Aarhus, hvor han var færdig ved årsskiftet og i øvrigt havde den oplevelse blandt andet at blive undervist af sin bror, der er præst.

I en årrække har Børge Byskov Andersen virket som lærer ved Randers Kristne Friskole, og det fortsætter han med på deltid, nu med tysk for 7. klasser og dansk for 8. klasser her.

Annonce

Bor i Ørum Sdrl.

Privatlivet deles i et hus i Ørum Sdrl. Hustruen, Gitte Byskov Andersen, er ansat som standardsanger ved Viborg Domkirke og synger af og til også i Søndermarkskirken og i Houlkær Kirke.

Bent Byskov Andersen er far til fire.

I sin fritid holder Bent Byskov Andersen af at brygge kryddersnaps. Han nyder klassisk musik, gerne opera, og han læser meget. På det seneste har det knebet med tid til at helt anden hobby, nemlig fiskeri. Og så er Bent Byskov Andersen med egne ord en udpræget sten-nørd!

Interessen har blandt sikkert meget andet ført med sig, at han på en studietur med skolen havde en ekstra kuffert med i flyet - den rummede 62 kilo sten, indsamlet i USA! - og jeg kom end ikke til at betale ekstra, fortæller Bent Byskov Andersen med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce