Annonce
Randers Onsdag

Ny chef for Underværket - Jeberg på vej på pension

Underværkets leder, Poul Jeberg, der har været med lige siden starten i 1998, trækker sig tilbage for at gå på pension. Foto: Jacob Lerche
På vej på pension. Souschef Annemarie Winther tager over.
Annonce

Randers: Efter at have stået i spidsen for Underværket i hele den periode, stedet har eksisteret, vil Poul Jeberg nu trække sig tilbage. Hans efterfølger som direktør og chef for stedet bliver den hidtidige souschef, Annemarie Winther.

Poul Jeberg blev ansat som leder af Underværket allerede i 1998, to år før, at stedet åbnede.

- Det er selvfølgelig med en underlig følelse og en noget eftertænksom oplevelse at videregive vores 22 år gamle institution. Men jag har fuld tiltro til, at den kvinde, jeg for to år siden hentede ind til samtale, kan videreføre dette enestående og unikke projekt, siger Poul Jeberg i en pressemeddelelse.

Annemarie Winther bliver ny chef for Underværket.

Annemarie Winther blev projektansat i Underværket i 2018 og blev dets souschef fra 1. januar 2019. Hun er uddannet markedsøkonom og har senere suppleret med uddannelse i kommunikation og journalistik fra Aarhus Universitet og Danmarks Journalisthøjskole. Annemarie Winther har siden 2204 været selvstændig og drevet sit eget kommunikationsbureau, i en periode i partnerskab med journalist Trine Wiese.


Det er selvfølgelig med en underlig følelse og en noget eftertænksom oplevelse at videregive vores 22 år gamle institution.

Poul Jeberg


- Vi får med Annemarie en erfaren erhvervsprofil med et stort netværk, med respekt for Underværkets sjæl og med en kreativ tilgang til at udvikle huset fremover, siger Christian Krogh, der er formand for Underværkets bestyrelse.

Annemarie Winther overtager ledelsesansvaret fra 1. august, men Poul Jeberg vil fortsætte på halv tid med forskellige opgaver og projekter, indtil han går på pension.

Underværket

Underværket betegner sig selv som en kulturel byggeplads, forstået på den måde, at huset konstant er i bevægelse. Cirka 20 faste lejere driver deres foreninger og forretninger fra adressen -  det spænder fra Teaterskolen Kastali’a til den tamilske købmand, syriske skrædder til den danske Café Jens Otto. 

Der er i løbet af året mere end 500 årlige arrangementer, konferencer og kulturprojekter i salene. Herunder Ordets dag, debatskabende integrationsarrangementer, Folkemødet Randers, En by i Galaksen, CPH DOX, Stand Up, byttemarkeder, pladebørs, blues, jazz og meget mere. 

Underværket har siden 2002 stået for drift af Skøjtebanen Randers. 

Underværket dørene første gang 14. oktober 2000. Huset blev bygget og drevet de første tre år for midler fra EU. Grunden er doneret af Randers Kommune. Underværket er en selvejende institution, et nonprofit foretagende, der formår at skabe en sund forretning med plads til både at vedligeholde og udvikle stedet til gavn for mangfoldigheden.

- Det bliver en spændende, men også udfordrende opgave at videreføre Underværket, der som alle andre kulturhuse er hårdt ramt af corona-lukning og -aflysninger, og jeg er glad for, at vi skal fortsætte samarbejdet nogen tid endnu, siger Annemarie Winther.

Chefskiftet markeres ved en reception i Underværket fredag 9. oktober, hvor man samtidig markerer Underværkets 20 års jubilæum.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Kom godt i gang med at vandre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Annonce