Annonce
Randers Onsdag

Nyt center for ældre får fine faciliteter

Områdeleder Erling Lemming (tv), Per Boysen, formand for Ældreområdet, Fatma Cetinkaya (S), formand for omsorgsudvalget samt vicekontorchef Jens Kjær glæder sig over planerne for Nellemann-bygningen. Foto: www.jakoblerche.dk
Snart samles medarbejderne fra to distrikter i hjemmeplejen i Nellemanbygningen på Tørvebryggen. Og 1. maj slår et helt nyt center for træning og sundhed for ældre dørene op. Blandt andet med træning i vægtløs tilstand og showroom for hjælpemidler.
Annonce

Randers: Lige nu har håndværkerne travlt i den karakteristiske Nellemannbygning på Tørvebryggen. Mellem de buede vægge indrettes der kontorer, træningsrum, behandlerrum og meget mere. I uge 12 bliver førstesalen taget i brug af medarbejdere fra hjemmeplejedistrikterne Dragonparken og Lindevænget, der flytter sammen med Borgerteam Syd. Parkeringskælderen og -taget vil snart blive indtaget af biler og cykler fra hjemmeplejen i midtbyen.

- Vi forventer, at medarbejderne vil opleve en synergieffekt ved at samles, og der bliver bedre muligheder for sparring og for at hjælpe hinanden, siger områdeleder Erling Lemming.

Medarbejderne rykker ind i nye kontorer, der er indrettet, så de fungerer bedst muligt i forhold til de arbejdsopgaver, der skal løses. Der vil også blive indrettet et rum, som foreninger med tilknytning til huset kan bruge, og et stort, lyst mødelokale som kan benyttes af både de kommunalt ansatte og foreningerne.

- Det kan for eksempel bruges til foredrag, som patientforeningerne arrangerer, siger Fatma Cetinkaya (S), der er formand for omsorgsudvalget.

29. april holdes der åbningsfest i stueetagen, hvor der skal være sundhedsklinik, træningsfaciliteter og café, og 1. maj tager Nellemannhuset imod de første brugere.

Omkring 120 medarbejdere får arbejdsplads i huset, hvor også mange brugere hver dag vil komme forbi.

På sundhedsklinikkerne vil der foregå mange former for behandling. Desuden vil der være visiteret træning for borgere, der for eksempel er udskrevet fra hospitalet eller efter ambulant behandling. Der vil også være forskellige former for træning, der retter sig mod specielle områder. For eksempel hvis man har svært ved at synke.

Én ting er at lægge planer på papiret ved et skrivebord. Noget andet er, hvordan det ser ud i virkeligheden.

Fatma Cetinkaya (S), formand for omsorgsudvalget

Annonce

En stor omvæltning

Ældrerådsformand Per Boysen er begejstret for rammerne, der før var hjemsted for hurtige biler.

- Det var et mobilitetshus, og nu kan borgerne komme og få mobiliteten tilbage, siger han.

Samtidig er Per Boysen godt klar over, at det for nogle borgere, der hidtil har trænet andre steder, kan være en stor omvæltning fremover at skulle benytte mulighederne i Nellemannhuset.

- Det er en forandring, og det er vigtigt at være opmærksomme på at følge brugerne og lytte til dem, understreger han.

Fatma Cetinkaya er enig,

- Én ting er at lægge planer på papiret ved et skrivebord. Noget andet er, hvordan det ser ud i virkeligheden. Der vil være ting, vi ikke har taget højde for, og så må vi justere, siger hun.

Annonce

Café og showroom

Når mange fagpersoner samles, bliver der gode muligheder for at arbejde på tværs, hvilket er en fordel for borgere, der måske har brug for hjælp og støtte på flere områder. Nu er det hele samlet i ét hus.

- Der bliver indrettet et showroom for hjælpemidler, hvor man kan orientere sig om, hvilke muligheder der er, fortæller Jens Kjær, der er vicekontorchef i Randers Kommune.

Der vil blive indrettet café i forbindelse med et venteområder, så man kan få mad og drikke i forbindelse med behandling og træning.

Huset kommer til at rumme både individuelle behandlingsrum, omklædnings- og badefaciliteter og et fitnesscenter. Lokalerne vil blive indrettet med mange moderne tilbud, for eksempel AlterG, som er en vægtaflastende form for træning.

Der vil også være samtalerum, hvor man i ro og fred kan tale med behandlere.

- Det bliver spændende, når vi samler kompetencerne her, understreger Erling Lemming.

Ældrerådsformand Per Boysen, områdeleder Erling Lemming og udvalgsformand Fatma Cetinkaya tror på, at det nye samlingssted for en lang række træningsfaciliteter for ældre bliver en succes. Foto: www.jakoblerche.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce