Annonce
Randers Onsdag

Nyt galleri med glaskunst i Murano krystalglas i Randers midtbyen

i Det nye galleri, Saxo Gallery, i Vester Kirkestræde, udstiller og sælger Lars Brædstrup glaskunst udført i Murano krystalglas. Foto: Frank Pedersen
Lars Brædstrup har åbnet Saxo Gallery i Vester Kirkestræde, hvor han udstiller og sælger glaskunst i luksussegmentet.
Annonce

Randers: Timingen kunne knap have været mere uheldig for Lars Brædstrup, da han 1. marts åbnede Saxo Gallery i Vester Kirkestræde med kunst i mundblæst Murano krystalglas.

Åbningen skete nemlig kun halvanden uge før  statsminister Mette Frederiksens pressemøde, hvor hun bekendtgjorde coronanedlukning af store dele af Danmark.

- Folk har jo været skræmt fra vid og sans, selv om man i de der retningslinjer sagde, at forretninger ikke var lukkede. Men da man samtidig nærmest frarådede folk at gå ud, var det jo svært at overbevise folk om, at der altså ikke skete noget ved at besøge mit galleri, hvor jeg har haft håndsprit stående og overholdt alle de forholdsregler, vi alle nu kender til hudløshed, siger Lars Brædstrup.


Det er jo ikke spotvarer jeg sælger, så der er mange, der bliver overrasket over prisniveauet, men der skal man huske på, at hvis man vil have kvalitet, må man betale for det. Man kan jo heller ikke få en ægte Wegner sofa for 2500 kroner, vel.

Lars Brædstrup, indehaver af Saxo Gallery i Vester Kirkestræde


På trods af en opstart under den generelle afmatning i kundestrømmen i Randers midtby har Lars Brædstrup haft åbent i galleriet hver lørdag.

- Det er ikke blevet til så meget handel, men det er nok bare et spørgsmål om tid, for blandt dem, der trods alt har været her, er der en god del, der har vist interesse, ligesom jeg har fået gode snakke med folk, der er kommet forbi, siger han.

Annonce

Midtby-galleri skal skabe opmærksomhed

Før Lars Brædstrup åbnede Saxo Gallery i Vester Kirkestræde, har han i lidt over et år udstillet og solgt Murano krystalglas fra sit galleri på privatadressen på Frejasvej 50.

Han fortæller, at formålet med at åbne galleriet i midtbyen er at blive mere synlig, for som han siger: Frejasvej ligger jo ikke lige der, hvor folk kommer forbi.

Annonce

Glaskunst i luksussegmentet

Selv om han nu har åbnet galleri i midtbyen, bliver Lars Brædstrup ved med at have galleriet på Frejasvej, da der er meget mere plads til kunstværkerne.

- I øjeblikket har jeg mere end 150 styk glaskunst, og det er jo ikke små nips-ting, så jeg har på ingen måde plads til alle mine ting i Vester Kirkestræde, siger han.

Han tilføjer, at den glaskunst, han sælger, er i luksussegmentet, og da det for det meste er større ting, er priserne også derefter.

- Man får, hvad man betaler for, siger han.

- Det er jo ikke spotvarer, jeg sælger, så der er mange, der bliver overrasket over prisniveauet, men der skal man huske på, at hvis man vil have kvalitet, må man betale for det. Man kan jo heller ikke få en ægte Wegner sofa for 2500 kroner, vel, fortsætter Lars Brædstrup med et smil.

Annonce

Samarbejde med andre gallerier

At det netop er i Vester Kirkestræde, at Lars Brædstrup har åbnet et galleri, siger han delvist er en tilfældighed.

- Det var der, jeg fik tilbud om at leje et lokale, og jeg tænkte: Der ligger i forvejen to andre gallerier i strædet, så hvorfor ikke, siger Lars Brædstrup med henvisning til Galleri Randers og PM Kunst.

- Det er et fint sted at være, for hvis man kan samle den slags aktiviteter i den del af byen, kan vi støtte hinanden, fortsætter han.

Lars Brædstrup fortæller, at selv om der ikke er konkrete arrangementer på tegnebrættet, så har indehaverne af de nu tre gallerier i Vester Kirkestræde talt om at lave fællesarrangementer.

Den næste udstilling med Murano krystalglas fra Saxo Gallery bliver dog kun i samarbejde med Galleri Randers, da de to gallerier gentager sidste års succesrige fællesudstilling, der i år kan opleves i Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, i uge 33

Indtil videre er der åbent i Saxo Gallery i Vester Kirkestræde hver lørdag i tidsrummet klokken 9.30-14.

- Det er det tidspunkt, hvor der er gang i byen, men på sigt - når der er kommet mere normalitet i samfundet - forestiller jeg mig at holde åbent flere dage, siger Lars Brædstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce