Annonce
Randers Onsdag

Nyt på vej i Randers midtby: Ombygning giver plads til en vin- og tapasbar i Skjold Burne

Den kommende ombygning af Skjold Burne, Kirketorvet 4, giver plads til, at indehaver Susanne Hunniche kan udleve sin drøm om at indrette en vin- og tapasbar i butikslokalet. Hun fortæller, at der vil være lidt ost, skinke og pølse på den tapastallerken, kunderne vil kunne nyde sammen med et glas god vin. Foto: Annelene Petersen
Skjold Burne, Kirketorvet 4, er under ombygning, der dels giver bedre lagerfaciliteter og dels muliggør indehaver Susanne Hunniches drøm om servering af et glas vin og en tapastallerken i butikslokalet.

Randers: - Selv om det roder lidt, og nogle af reolerne på bagvæggen er ved at være tomme, så har vi åbent, understreger Susanne Hunniche, der er medindehaver af vinbutikken Skjold Burne, Kirketorvet 4.

Hun fortæller, at den forandring, der sker i øjeblikket, blandt andet skyldes en forbedring af forholdene for varelevering i butikkens baggård.

- Der bliver installeret en lift, så vi fremover kan få kørt vores varer direkte ind på lageret i stedet for som nu, hvor varerne bliver sat udenfor, og vi skal bære dem ind, siger Susanne Hunniche.

Udover mere lagerplads får ombygningen den konsekvens, at de vægge, der i dag er i butikkens baglokale, fjernes. Susanne Hunniche fortæller, at det er for at gøre plads til, at håndværkerne kan komme til, at de bagerste reoler er ved at blive tømt.

Annonce

Helsekostbutik med hygge

De ekstra kvadratmeter, der på den måde skabes, bliver lagt til butikslokalet, og den ekstra plads skal bruges til at føre Susanne Hunniches drøm ud i virkeligheden.


I stort set alle de snart 20 år, jeg har haft vinbutik, har jeg godt kunnet tænke mig at lave en form for en lille vin- og tapasbar som en del af butikslokalet. Og det kan vi nu.

Susanne Hunniche, medejer af Skjold Burne, Kirketorvet 4


- I stort set alle de snart 20 år, jeg har haft vinbutik, har jeg godt kunnet tænke mig at lave en form for en lille vin- og tapasbar som en del af butikslokalet. Og det kan vi nu, siger Susanne Hunniche med et stort smil.

Hun fortæller, at der vil være lidt ost, skinke og pølse på den tapastallerken, kunderne vil kunne nyde sammen med et glas god vin.

- Det bliver små lækre ting, der passer godt sammen med de delikatesser, vi i forvejen har i butikken som eksempelvis pesto, artiskokcreme, tun og paté, siger Susanne Hunniche.

Hun tilføjer, at hun altid har syntes, at vin og charcutterie hører sammen, når man hygger sig, og at inspirationen til en integreret vin- og tapasbar i vinbutikken er hentet fra de sydlige himmelstrøg som Italien og Spanien, hvor det er almindeligt, at man går ind til den lokale vinhandler for at få et glas vin samt en tallerken med lækkerier, mens man hygger sig og smalltalker.

- Ofte er det henne i et hjørne, hvor der måske ikke en gang er plads til at sidde ned, men hvor der er mega hyggeligt. Det er det, vi gerne vil skabe i Skjold Burne, siger Susanne Hunniche.

- De ting, vi har indenfor chokolade, vin, specialiteter og delikatesser, er noget, folk forbinder med at hygge sig med hinanden. Og da jeg mener, at hygge er sundt for krop og sjæl, er det lidt en helsekostbutik, vi har, siger Susanne Hunniche og smiler.

Annonce

På kunders opfordring

Det bliver naturligvis først, når coronaresituationen tillader det, at Skjold Burne åbner den nye vin- og tapasbar. Susanne Hunniche fortæller, at til den tid vil baren bestå af tre til fire små borde med tilhørende stole. Selv om baren vil være synlig, vil den være placeret lidt afsides i butikslokalet, så der er mulighed for at småsludre uden, at det er til gene for de øvrige kunder.

Hun tilføjer, at det på ingen måde er meningen, at Skjold Burne skal til at være en restaurant. Der vil derfor ikke være aftenservering i vin- og tapasbaren, hvor der kun vil være servering i vinbutikkens normale åbningstid.

- I øjeblikket har vi et bord- og stolearrangement udfor med fire borde. Det er det antal, vi må have, men fordi vi i forbindelse med ombygningen får lavet et handikaptoilet, betyder det, at vi må have lidt flere borde. Og da flere kunder har spurgt, om det er muligt at sidde indenfor med et glas vin, når det har været dårligt vejr, har vi valgt at placere de ekstra borde inde i butikken, siger hun.

I den kommende tid vil det nok komme til at rode lidt hos Skjold Burne, Kirketorvet 4. Bagvæggene skal rives ned, og for at give håndværkerne arbejdsrum, skal der findes plads til indholdet af de bagerste reoler andre steder i butikken. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce