Annonce
Randers Onsdag

Nyt team bag Sukkerstokken på Østervold: Det bliver en stabil butik og en tryg arbejdsplads

Sukkerstokken, Østervold 17, genåbner i morgen, fredag 12. marts, med ny ejer og med Amina Hawa som ny butikschef. Foto: Annelene Petersen
Fætter og kusine står bag den nye udgave af slikbutikken Sukkerstokken, der udover et mangfoldigt udvalg af slik og chokolade også lokker med amerikanske chips og popcorn i flere smagsvarianter.

Randers: Når Sukkerstokken, Østervold 17, genåbner i morgen fredag 12. marts, er det med Mohammed Hawa som ny ejer og hans kusine, Amina Hawa, som ny butikschef i den randrusianske udgave af et Eldorado for slikmunde.

Mohammed Hawa er uddannet grafisk designer, men efter han deltog i tv-programmet Den Store Bagedyst i 2016, fik den søde tand overtaget, og han begyndte at beskæftige sig professionelt med søde sager, slik og chokolade som slik-grossist og solgte slik fra sin egen webshop.

- Efter et stykke tid fik jeg lyst til også at åbne en rigtig butik, der skulle ligge lidt udenfor Aarhus – hvor jeg bor - og gerne nordpå. I min søgen efter det rigtige sted, stødte jeg på lokaler i Randers, hvor der tidligere havde været en slikbutik og efter at have talt med udlejer, besluttede jeg mig for at åbne Sukkerstokken i Randers, fortæller Mohammed Hawa, der ikke selv kommer til at være i butikken. Den del har han overladt til sin kusine, Amina Hawa.

- Vi har tidligere drevet virksomhed sammen, og da jeg vidste, hun manglede et job, spurgte jeg, om hun ville være butikschef i Sukkerstokken, og det sagde hun heldigvis ja til, fortsætter han.

Annonce

Ændrede planer

Efter hun i ti år havde været ansat som butikschef i Deichmann Sko, havde Amina Hawa besluttet sig for at skifte fag og begynde at læse til socialrådgiver, da hendes fætter spurgte, om hun ville være butikschef i Sukkerstokken i Randers.

- Det lød spændende, så jeg sagde ja tak til jobbet, siger hun og tilføjer, at det ikke betyder, at planen om at blive socialrådgiver er lagt på hylden.

- Det er en plan, der stadig er aktuel, men nu kan jeg spare op til, at jeg på et tidspunkt kan tage uddannelse og være på SU, fortsætter Amina Hawa, der er 38 år og har to børn.

Annonce

En ny udgave af Sukkerstokken

Amina Hawa siger, at randrusianerne på mange måder vil kunne mærke, at det er en ny udgave af Sukkerstokken, der åbner på Østervold.

- Jeg har læst de anmeldelser, der er blevet skrevet om det gamle sted på internettet for at se, hvad jeg som butikschef kunne rette op på, så det blev tydeligt, at det er et nyt team, der står bag Sukkerstokken, siger hun og tilføjer, at hun hurtigt blev klar over, at det var en nem opgave at finde områder, der skulle tages fat på.

- Grundlæggende drejer det sig om, at vi skal vise, at Sukkerstokken nu er en stabil butik, hvor kunderne kan regne med, at der er åbent, når der står, at vi har åbent. At rengøringen er i orden, og at det er en tryg arbejdsplads for medarbejderne, siger Amina Hawa.

Når det kommer til udvalget i montrerne, siger Amina Hawa, at udover de klassiske mærker og genrer indenfor slik og chokolade, vil Sukkerstokken også byde på nyheder som eksempelvis et stort udvalg indenfor vegansk slik samt chips og popcorn i forskellige smagsvarianter fra det amerikanske mærke Cheetos.

Annonce

Vælger luksus

Amina Hawa har svært ved at pege på, hvad der er hendes favorit i slik-universet.

- Århh, det er altså svært at vælge, for der er så meget, jeg godt kan lide. Men hvis jeg skal vælge én ting, bliver det hasselnødder med mørk chokoladeovertræk i løs vægt. Det føles som om, det er lidt sundt, fordi man får en nød og mørk chokolade, desuden er det lidt mere en luksusvare end vingummi og lakrids, siger hun med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce