Annonce
Randers Onsdag

Opfordring fra Peter Weestphael til borgere i Randers: Brug midtbyen, ellers er den der ikke

Peter Westphaels holder meget af Randers' kulturliv og naturområder, men mest af alt holder han af midtbyen om lørdagen.
Annonce

Randers: Peter Westphael bruger Randers som by i stor stil. Især er han storforbruger af Randers’ kultursteder som Værket og biografen. Derudover holder han meget af at tage på torvet for at købe grønt og blomster.

- Jeg gør alt, hvad jeg kan for at komme på torvet hver lørdag og lægge lidt omsætning der. Jeg vil nemlig så gerne have, at vi har en midtby i Randers og jeg ved, at det kræver, at jeg bruger den, for ellers er den der ikke, siger han.

Peter Westphael peger også på byens centrum om lørdagen som sit favoritsted i Randers

- Det er som at gå en tur i Den gamle By i Aarhus, bare med rigtige butikker, siger han.

- Jeg synes, centrum har en intimitet med en fornemmelse af, at vi kender hinanden uden, at vi af den grund kaster os over hinanden, fortsætter han.

Annonce

Gæstens personlighed er afgørende

Det er dog ikke automatisk Randers centrum, Peter Westphael vælger at vise frem for gæster, der aldrig tidligere har været i Randers. Det afhænger nemlig i høj grad af gæstens personlighed.

- Det handler om værdier, for er det tosser som mig, så de skal jo se Graceland, som er det mest mærkelige i verden. Andre skal i Randers Regnskov, hvis de er til natur, siger han.

- Men jeg vil dog sige, at det er noget særligt at vise folk rundt i Randers midtby og samtidig fortælle historier om eksempelvis dengang rådhuset manuelt blev flyttet 2,5 meter med hestekraft og ruller, fortsætter Peter Westphael.

Annonce

Glad i låget

Forkærligheden for Randers er ikke kun begrænset til midtbyen. Peter Westphael holder også meget af havnen og vandområderne omkring Randers.

- Det gør mig glad i låget, at vi bor så tæt på naturen samtidig med, at vi er en stor by, siger han og fortsætter:

- Hvis man tager en båd og sejler i bare fem minutter, får man næsten opfattelsen af, at man kan møde Dr. Livingstone, for man kan ikke se andre mennesker. Det eneste man kan se er rør, siv og en laks, der springer op af vandet.

Peter Westphael siger, at han glæder sig meget til at se resultatet af projektet Byen til vandet. Han forstår nemlig ikke, hvorfor man i gamle dage byggede Randers by med ryggen til vandet.

- Jeg tror, at hele området vil få meget ud af det projekt, selv om det desværre ikke blev til noget med et havnebad. Men sådan er det jo at bo i et demokrati, man kan ikke få det hele, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Det meste handler om vin

Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Annonce