Annonce
Randers Onsdag

På Kyst- og Fjordcenteret arbejder man ud fra FNIS-modellen, der står for "fingrene ned i skidtet": Nu får centret over 100.000 kroner til endnu flere naturaktiviteter

Spejderne fra St. Blicher Gruppen i Spentrup på besøg på Kyst- og Fjordcentret, hvor dagens første opgave var at bygge en tømmerflåde. Foto: Helle Elgaard Kvist
Stor donation fra Salling Fondene til Kyst- og Fjordcenteret skal gøre børn endnu mere begejstrede for naturen.

Voer: - I kan følge brugsanvisningen, eller I kan lave jeres egen model.

Beskeden kommer fra Carsten Enemark, der er leder af Kyst- og Fjordcenteret i Voer, og bliver givet til spejderne fra St.Blicher Gruppen i Spentrup, der har overnattet på stedet og nu skal i gang med at bygge tømmerflåder i forskellige hold, så de kan sejle om kap på fjorden.

Tømmerflåde-bygningen er bare én af mange aktiviteter, som centret tilbyder. Man kan også komme ud at sejle og fange fisk, tilberede mad over mål, gå en tur ud i fjorden i waders,, skyde med vandkanoner, overnatte i telte og meget mere.

Annonce

Det handler alt sammen om natur og livet ved kysten og fjorden, og på grund af corona er der i år ekstra meget fokus på de udendørs aktiviteter.

- Vi forsøger at highlighte de udendørs aktiviteter, så vi sender flere folk i kanoer ind i "junglen" (tætbevokset sivområde med kanaler langs fjordsiden, red.) og tager flere folk med ud at fange fisk og i waders, siger Carsten Enemark.

Presset på økonomien

Aktiviteterne på Kyst- og Fjordcenteret er for folk i alle aldre - og med mere eller mindre natur- og friluftserfaring.

- Vi havde en bedstemor, der var her alene i går med fire børnebørn. De var med ude at sejle i vore limbojoller og hente fisk, som vi tilberedte over mål.  I dag har vi spejdere, der er vant til at være i natturen, og som kan en masse selv, siger Carsten Enemark og tilføjer, at en af centrets vigtigste opgaver er at tilbyde noget for alle.

- Vi skal skabe muligheder for oplevelser for både de, der kan selv, og de, der ikke kan selv.

Carsten Enemark, leder af Kyst- og Fjordcentret i Voer, er taknemmelig for donationen fra Salling Fondene, der skal skabe endnu mere interesse og begejstring for naturen. Foto: Helle Elgaard Kvist

Der sker løbende udvikling og opgradering af centrets faciliteter, og siden sidste sommer har naturlegepladsen fået en overhaling med blandt andet et større krabbebassin og fornyelse af redskaberne.

Kyst- og Fjordcentret åbnede på grund af corona først midt i juni for alle besøgende, men havde forinden haft skoleklasser og firmaer på besøg. Men slet ikke i samme grad som i årene inden  corona.

- Ved opstart havde vi en gabende tom kalender, og vi kiggede på hinanden og sagde "Hvad tror vi på?" Vi blev enige om at holde lukket i weekenden, så vi kunne nå mere i hverdagene, men vi har ikke haft skole-overnatninger, som vi plejer, så vi er noget presset på økonomien, siger en ærlig Carsten Enemark.

Annonce

Donation skal bruges på bålhytte

Derfor fik Kyst- og Fjordcentret torsdag eftermiddag også en velkommen overraskelse, da Salling Fondene via Bilka i Randers kunne overrække en donation på 107.000 kroner.

- Vi er afhængig af at kunne tjene penge, da vi kun får et mindre driftstilskud, så derfor er milde gaver udefra velkommen, siger Carsten Enemark om donationen.


Hos os må det gerne være lidt vildt og naturligt, men stadig under trygge rammer. Vi tager folk i hånden og åbner naturen for dem, og donationen giver mulighed for endnu flere af de oplevelser

Carsten Enemark, leder af Kyst- og Fjordcentret


Pengene skal bruges til en åben bålhytte, der skal erstatte et af de to Lavvu-telte (nordisk tipi, red.) på området. Bålhytten kommer til at stå færdig til næste sæson og giver gæsterne mulighed for at tilberede dagens fangst over bål.

- Hos os må det gerne være lidt vildt og naturligt, men stadig under trygge rammer. Vi tager folk i hånden og åbner naturen for dem, og donationen giver mulighed for endnu flere af de oplevelser, siger Carsten Enemark.

Foruden en ny bålhytte står der også en opgradering af centrets seks shelters på ønskelisten, men det er endnu ikke afklaret, om det også kan lade sig gøre med donationen fra Salling Fondene.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Gaias Basar er en rummelig butik

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Corona-tiden har været god for Lillebjørn

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Mette er Tinas arme i Gaias Basar

Randers Onsdag

Audika Hørecenter er flyttet i nye lokaler og har udvidet personalet

Randers Onsdag

Her giver Randers Bike Week omkørsler fra på torsdag - og husk, at også Jonas Vingegaard havde brug for et sted at starte

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

Randers Onsdag

At fotografere giver Britta et nuanceret syn på den verden, hun færdes i

Randers Onsdag

Syv gode råd til bedre fotos

Randers Onsdag

Man kan altid lære nyt, når man fotograferer

Randers Onsdag

Udetræning er et hit på Randers Sundhedscenter

Randers Onsdag

Kig op: Ny øl skuer ud over Justesens Plæne

Langå

Fakta under ombygning: Karina glæder sig til at præsentere en helt frisk butik

Randers Onsdag

Boligprojekt på Helstedgård må vente: Sporbyen kommer i første række

Randers Onsdag

Råby genopliver Mølleløbet efter 30 år: Christian Degn får chancen for at forbedre sin tid

Randers Onsdag

De unge vil præge årets Folkemøde Randers

Randers Onsdag

Folkemøde vil give nyt byråd ideer til borgerinddragelse

Randers Onsdag

Sommerferiefoto: Vær med i konkurrencen om et gavekort på 2000 kroner til Bilka Randers

Randers Onsdag

Sommeren er fyldt med oplevelser i Randers City

Randers Onsdag

Få en bivenlig have

Randers Onsdag

Det summer af liv over Underværket

Randers Onsdag

Så er regnvandsbassinet i sving: Det indvies dog først helt officielt i Randers Festuge

Annonce