Annonce
Randers Onsdag

På mundbindkravets første dag: Lokalt pizzeria uddelte gratis burgere og pitaer til kunderne

Håndsprit og mundbind var i højsædet, da Marqus Pizza (MP) torsdag eftermiddag i sidste uge fejrede sin genåbning efter udvidelsen af butikken med uddeling af 500 gratis burgere og 500 gratis pitaer. Foto: Lars Rasborg
Masser af håndsprit, mundbind og kridtstreger på fortorvet. Medarbejderne i MP gjorde alt, hvad de kunne, for at reglerne blev overholdt, da spisestedet i torsdags fejrede sin egen udvidelse med at dele gratis burgere og pitaer ud til kunderne.
Annonce

Randers: Klokken var ikke meget over 13.00 torsdag eftermiddag i sidste uge, før de første 30 randrusianere havde samlet sig i en kø på Østervold i Randers Midtby. Her stod de, fordi Marqus Pizza (MP) i anledning af sin genåbning efter en butiksudvidelse uddelte gratis mad til sine kunder.

Helt præcis 500 gratis pitaer og 500 gratis burgere ville der blive uddelt i løbet af tre-fire timer, havde spisestedet på forhånd meddelt sine kunder på de sociale medier.

- Vi har haft planlagt den her fejring i lang tid. Derfor havde vi ikke rigtig mulighed for at lave planerne om på grund af corona. Men vi har talt med både politiet og arbejdstilsynet for at høre, om det er ok, og det har de bekræftet, fortæller Mehdi Falyi, der er daglig bestyrer i MP.


Vi har haft planlagt den her fejring i lang tid. Derfor havde vi ikke rigtig mulighed for at lave planerne om på grund af corona. Men vi har talt med både politiet og arbejdstilsynet for at høre, om det er ok, og det har de bekræftet.

Mehdi Falyi, daglig bestyrer i MP


Annonce

Mundbind og afstandsvagter

I et forsøg på at imødekomme de gældende Corona-restriktioner havde MP i dagens anledning investeret i 500 engangsmundbind og en ordentlig bunke håndsprit.

I dagens anledning havde Marqus Pizza investeret i 500 engangsmundbind og en ordentlig bunke håndsprit til kunderne. Foto: Lars Rasborg

Derudover var to medarbejdere afsat til udelukkende at sikre, at der var ordentlig afstand mellem kunderne både inde i butikken og på gaden udenfor.

- Vi lukker max fire kunder ind ad gangen, og så har vi gjort butikken ensrettet, så de kommer ind fra Østervold og går ud ad døren til Slotspladsen, lød det fra en af de to medarbejdere med ansvar for afstand, som efterfølgende gik ud og kridtede afstandsstreger op på fortorvet ved Østervold.


Annonce

- Her eller der gør ingen forskel

Blandt de første i køen til den gratis mad var vennerne Lucas Besborg og Noah Medgaard Peters, som til daglig er HHX-elever på Tradium.

Lucas Besborg og Noah Medgaard Peters var blandt de første i køen, da Marqus Pizza torsdag i sidste uge  fejrede genåbning med uddeling af gratis burgere og pitaer. Foto: Lars Rasborg

De to unge studerende så ingen problemer i at møde op til et køtilbud, hvor de på forhånd vidste, at der nok ville være mange mennesker.

- Vi har jo mundbind på, så om vi står her, eller sidder i et klasselokale fyldt med andre elever, er vel ligemeget. Så længe vi tager vores forholdsregler, så kan jeg ikke se noget galt i at stå her, siger Lucas Besborg.

MP har med udvidelsen fået en dobbelt så stor restaurant med 32 siddepladser. På grund af Corona har man dog kun gjort 16 af pladserne tilgængelige i øjeblikket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Randers Onsdag

Medejer af Fabric i Kirkegade, Nicolai Michaelsen, er nyt medlem af Randers City Forenings bestyrelse: Det særlige ved Randers er, at byen har alt

Annonce