Annonce
Randers Onsdag

Pandekager med is, sirup og hindbær

Bagenørdens pandekager, her med friske hindbær. Men en klar jordbærsyltetøj er også godt.

Friske bær kan undværes. Har du en klat hjemmelavet jordbærsyltetøj i stedet er det nummer et.

Annonce

Nu kommer den så. Pandeopskriften. En opskrift på lækre pandekager til dig, der er så heldig at have lækkersult og appetit. Pandekager, hvor der er tilsat kærnemælk og tykmælk til dejen, hvilket gør dejen særligt sprød og lækker.

Det tager fem minutter at røre pandekagedejen sammen. Det er tager noget længere tid ved stegepanden, så brug gerne to pander, hvis du altså kan overskue det

Hindbær/jordbær og is er fantastisk til pandekager. Storspis de sommersøde bær, når det er bærsæson. Spis så mange du kan og lad det endelig være en god undskyldning for at bage pandekager

Nu forestiller vi os lige at solen skinner udenfor. At fuglene synger. At blomsterne dufter. At vi alle har fri. Er glade, raske og veludhvilede.

Så så man lige familien sætte sig på solskinsterrassen i haven og spise pandekager. Så mange pandekager at det ikke giver mening at tælle. Så mange krus iskold solbærsaft til, at maven alt for hurtigt bliver fyldt op. Himmelske pandekager kræver ikke meget fyld.

Is og sirup er det svært at klare sig uden. Friske bær kan undværes. Har du en klat hjemmelavet jordbærsyltetøj i stedet er det nummer et.

Sukker skal der også til. Nutella kan bruges, hvis du er en slikmund.

Simpel og lækker dessert.

Jeg spiste én...

Jeg spiste to...

Jeg spiste tre...

....og så holdt jeg op med at tælle

Vi startede med en stor stabel - og endte med en lille rest.

Pandekager med is, sirup og hindbær

Ingredienser5 dl. mælk

2 dl kærnemælk

1 dl. tykmælk

5 æg

2 tsk. vanillesukker

½ tsk. salt

6½ dl. hvedemel

Smør til stegning

Tilbehør: vaniljeis sirup, sukker, syltetøj og/eller frisk frugt, evt. chokoladesauce

Sådan gør du

Mælk/tykmælk/kærnemælk blandes og æg tilsættes.

Der piskes. Mel, salt og vanillesukker tilsættes. Dejen røres til en lind dej.

Put lidt smør på en pande.

Hæld lidt dej på en pande og sørg for at dejen fordeles godt over hele panden. Det kræver lidt håndelag, men øvelse gør mester

Hvis du er sådan en type der kan have flere bolde i luften, er du måske også sådan en type der kan have flere pandekagepander i gang på samme tid?

Prøv to pander, så klarer du pandekagebagningen på den halve tid.

Bages v. middelvarme, eller stærk varme, men så går det hurtigt og det giver sved på panden.

Pandekagerne holdes varme under stanniol til de skal serveres. Kan også holdes varme i ovnen.

Annonce

Også dagen derpå

Jeg er lige nødt til at tippe dig om, at kolde pandekager smager godt dagen derpå, hvis de bliver smurt med smør og sukker og rullet sammen i en rulle. Passer fint i en madkasse. Mine børn elsker at få en smurt pandekage med i skole dagen efter pandekagespisning. De smager altså også godt for voksne! Skal I på udflugt, er de gode at tage op af tur-madpakken.

Smager faktisk lidt som de norske lefser man kan købe med smør/sukkerfyld.

Uhm. Til sommer skal vi til Norge igen. Der skal vi spise mange lefser! I Norge kan man plukke blåbær. Jeg mindes en fantastisk sommerferie for et par år siden. Hytte ved en elv. Ildsted. Blåbær lige udenfor. Frisklavede pandekager hver aften. Is, blåbær og marabou på toppen. Det var en sand lyksalighed! Vandets rislen. Fuglesang. Bjælder fra får i fjeldet. Jeg elsker sommer-Norge.

Jeg må lige tjekke, om der er blåbær i nabolaget inden vi booker hytte denne sommerferie

Gitte Hansen driver mad- og kagebloggen "Noget i ovnen hos Bagenørden"- en velbesøgt blog, der hver måned har omkring en kvart million besøg og over en halv million sidevisninger. Du finder bloggen her.

Gitte Hansen bor i Haslund, er gift med Bo på 22. år og har to voksne børn. Til daglig kan du møde Gitte Hansen på Randers Bibliotek, hvor hun arbejder fuldtid som bibliotekar - med fokus på bl.a. webformidling, undervisning og betjening af studerende.

I fritiden nyder Gitte Hansen naturen, familielivet og elsker at være i sit sommerhus i Fjellerup, læse krimier og bage kager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Annette hjælper dyr i nød

Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce