Annonce
Randers Onsdag

Penny-Lane Levine, optiker i Louise Nielsen i Randers, er Danmarks bedste til kontaktlinser

Penny-Lane Levine, der er ansat hos Louis Nielsen i Randers, er kåret som Danmarks bedste kontaktlinse-optiker. Her viser hun sit trofæ. Foto: Anne Myrup Pedersen
Hædret i forbindelse med Nordic Optical Awards.
Annonce

Randers: Optiker Penny-Lane Levine, Randers, er netop blevet hædret med en Nordic Optical Award - og kan dermed betegne sig som Danmarks dygtigste optiker, når det drejer sig om kontaktlinser.

Hun er af et nordisk panel på seks medlemmer blevet udvalgt til at skulle hædres, efter at hun og en række kolleger fra alle de nordiske lande er blevet foreslået. Dommerne havde til opgave at finde den bedste fra hvert af de nordiske lande, idet tre foreslåede fra hvert land nåede frem til en finalerunde. Her pegede pilen - og dommerne - altså på 37-årige Penny-Lane Levine, da det gjaldt Danmark.

Hun har de seneste to år været ansat i optikerforretningen Louis Nielsen i Rådhusstræde i Randers. Tidligere har hun arbejdet i andre optikerkæder, været selvstændig og desuden arbejdet en periode i udlandet.

Penny-Lane Levine blev uddannet som optiker i 2009, og allerede under uddannelsen fattede hun interesse for den særlige del af faget, som kontaktlinserne udgør.

- For med kontaktlinser kan man under visse omstændigheder, hvis linserne passer helt perfekt, få en person til at se endnu skarpere end med briller, forklarer Penny-Lane Levine.

Med avanceret måleudstyr tjekkes synet hos kunden. Her har Morten Christensen taget plads i apparatet, som Penny-Lane Levine betjener. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Både og

- Kontaktlinser kan tit være en fordel, hvis man dyrker sport, eller hvis brillerne kommer i vejen for eksempel i forbindelse med arbejde, fortsætter Penny-Lane Levine og tilføjer, at linserne også giver brugeren et større synsfelt.

Nogle brugere foretrækker at sove med linserne på øjnene, og det kan også lade sig gøre med særlige linser.

Penny-Lane Levine peger på, at spørgsmålet om briller eller kontaktlinser ikke behøver at være et enten/eller. Det kan også være både/og.

- Mange vil gerne skifte, er hendes erfaring.

Netop kontaktlinserne er hendes passion, og hun har gentagne gange efteruddannet sig indenfor dette særlige felt af optiker-faget. Ligeledes har hun flere gange været på kurser i Prag, som er stedet, hvor de fleste kontaktlinser produceres.

Hendes arbejdsgiver, Ruben Enger i firmaet Louis Nielsen, Randers, er da også behørigt stolt af af sin medarbejder og glæder sig over, at hun er nået helt til tops i konkurrencen.

På grund af corona-situationen foregik hædringen af vinderne rent virtuelt, og Penny-Lane Levine har bagefter fået sit sejrstrofæ tilsendt. Men næste år skal hun til Oslo for der at deltage i det store awardshow, hvor hun vil blive hyldet for dette års award.

Nordic Contact Lens Forum, der står bag den årlige kåring, udpeger ligeledes årets selvstændige butik, årets kædebutik og årets sælger for hvert af de nordiske lande.

Så lille er en kontaktlinse. Men den kan gøre en verden til forskel for en person, der har problemer med synet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce