Annonce
Randers Onsdag

Peter Gjandrup Møller har lukket sin café: Café Blicher er bukket under

Café Blichers udeservering blev i sommers hårdt ramt af fire måneder med næsten konstant regn og da det ikke er lykkedes at indhente det tabte, tog indehaver Peter Gjandrup Møller 23. december konsekvensen og lukkede caféen, som han overtog for fire år siden. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Forsøget på at genoplive Café Blicher varede godt fire år, men kort før jul var eventyret slut for Peter Gjandrup Møller. Svigtende omsætning betød, at stedet ikke længere kunne betale regningerne, og caféen lukkede og slukkede.
Annonce

Randers: En katastrofal sommer med fire måneders regn betød faldende omsætning, og til sidst kunne Café Blicher ikke længere betale sine regninger. Så mandag 23. december valgte ejeren, Peter Gjandrup Møller, at dreje nøglen om og afskedige de 14-15 medarbejdere på caféen i midtbyen.

- Jeg tog beslutningen, så tabet ikke blev så voldsomt. Det er den dårlige sommer, der har givet udslaget, det er klart, at med 70 siddepladser ude, så kan det mærkes, når folk ikke kommer, siger Peter Gjandrup Møller, der oplyser, at en del af personalet havde lugtet lunten med hvilken vej, det gik.

- Ja, de har jo også kunnet mærke den faldende omsætning, og flere har også hørt mig beklage mig over det. Jeg ved ikke, om nogle af dem har fået nyt arbejde, for jeg har ikke talt med dem om det her over jul og nytår, siger Peter Gjandrup Møller. Han overtog Café Blicher i 2015, efter at den var lukket. Han var selv med for 30 år siden, hvor han var stedets højre hånd. Og da spisestedet lukkede, så han muligheden for at afprøve drømmen om at være caféejer. Han dannede anpartsselskabet Café Blicher ApS.

Annonce

Giver storcentret skylden

Men nu er det slut, og efter hans bedste overbevisning er det ikke kun den dårlige sommer, men også Randers Storcenter, der bærer en del af skylden for, at der manglede kunder i hans café.

- Her slut-november og i december har jeg været i storcentret otte gange i alt for at se, hvordan det gik derude. Og alle otte gange var der stopfyldt af folk i samtlige caféer og restauranter. I min vrede tog jeg min søn med til en brunch-restaurant i Viborg, hvor der var 60 pladser. Alle 60 pladser var optaget, og de blev skiftet ud to gange i den halvanden time, vi var der. Der var masser af folk. Men i Viborg har man også et center i bunden af gågaden inde i midtbyen, siger Peter Gjandrup Møller.

Han vil ikke ud med, hvor stor gælden i caféen er blevet, men erkender, at der er samarbejdspartnere, som ikke får deres penge.

- Sådan vil det jo desværre være. Men hvor meget, der skyldes, må være en sag mellem min bank og mig, synes jeg, siger Peter Gjandrup Møller.

Annonce

Vi har gjort vores

Han mener, at der er forsøgt mange ting for at redde Café Blicher fra at bukke under.

- Vi har gjort vores, prøvet alt med nye tiltag. Og vi har ikke villet gå ned på kvaliteten undervejs, siger han.

- Jeg er meget ærgerlig over, at det ikke kunne gå. Og den her gang tror jeg desværre, at det er helt slut med Café Blicher. Der kommer nok ikke lige en som mig igen og genåbner den, det tror jeg desværre ikke på, siger Peter Gjandrup Møller.

Han er i færd med at forhandle et nyt job, fuldtids, til sig selv, men da der ikke er skrevet ansættelseskontrakt under endnu, vil han gerne vente med at fortælle om det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce