Annonce
Randers

Plejecenter efterlyser tøj til demente: Vil åbne tøjbutik med gratis varer

Beboerne i Landsbyen Møllevang har allerede en lille købmandsbutik og et konditori. Snart får de også en tøjbutik. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Ligger du inde med tøj, tasker, slips, hatte, sko eller sengetøj, du ikke længere bruger? Så kan det skabe glæde for de demente beboere i Landsbyen Møllevang.
Annonce

Randers: I Landsbyen Møllevang er der 77 plejeboliger og en aflastningsplads, der alle er specielt indrettet til folk med demens. Der er også et konditori og en lille købmandsbutik, hvor beboerne kan handle. Der er i øjeblikket ved at blive lavet et musikrum, et bibliotek og en tøjbutik, og drømmen er, at der på sigt også vil rykke en frisør/barber og et værksted ind på adressen.

- Mange af vores beboere har ikke mulighed for at komme ned i byen, så i stedet må byen komme til dem. Vi drømmer om at få skabt et helt butiksstrøg, hvor beboerne kan gå til og fra de enkelte butikker, fortæller Mia Kjob, der er ansat som projektmedarbejder i demenslandsbyen.

Lige nu er hun ved at gøre lokaler klar og skaffe varer til den tøjbutik, hun håber at kunne åbne i løbet af sommeren. Der skal være tøj og tilbehør til både kvinder og mænd, så beboerne kan ose rundt i forretningen og få fornemmelsen af at være på shoppingtur i byen. Den væsentligste forskel er, at varerne i Møllevangs tøjbutik ikke koster noget. Hvis man har noget, man ikke længere bruger, kan man bytte til nyt, men har man ikke noget at bytte med, er det også ok.

I den nuværende købmandsbutik, hvor der bliver solgt alt fra slik og kiks til shampoo og læbepomade, skal beboerne betale for varerne præcis som ved en almindelig købmand. Det skal de, fordi varerne kommer direkte fra lageret hos en lokal købmand. Men i den nye tøjbutik, bliver varerne foræret af barmhjertige randrusianere, og dermed kan demenslandsbyen forære det videre til beboerne.

- Det med penge kan beboerne have svært ved at finde ud af, så det vil vi gerne undgå, fortæller Mia Kjob.

Demens rammer bredt, så alle former for moderne og retro og det midt imellem kan bruges.

Mia Kjob, projektmedarbejder, Landsbyen Møllevang

Annonce

Hjælp til at fylde butikken

Den nye tøjbutik er dermed fuldstændig afhængig af, at der kommer donationer af varer.

- Vi har allerede modtaget en lidt dametøj, herretøj, sengetøj, håndklæder, tasker og sko, fortæller Mia Kjob, som håber, at der kommer endnu mere.

- Vi tager meget gerne imod mere tøj. Vi kunne godt tænke os en løbende udskiftning af tøj i butikken, så vores drøm er at få opbygget et lille lager, fortæller hun.

Så har du tøj, sko, slips, hatte, bælter, sengetøj, håndklæder eller lignende, du ikke længere bruger, kan det skabe glæde blandt de demente på Møllevang.

- Demens rammer bredt, så alle former for moderne og retro og det midt imellem kan bruges, lyder det fra Mia Kjob.

Derudover har den nye tøjbutik også brug for børnetøj i størrelse 86-98.

- Nogle af beboerne har demensdukker, som giver dem tryghed, og dem vil de gerne have nyt tøj til. Derfor håber vi også at kunne få et lille udvalg af babytøj, forklarer Mia Kjob.

Hvis du har tøj eller lignende, du vil forære butikken, kan du kontakte Mia Kjob på Mia.kjob@randers.dk eller 20 53 68 93.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fru Lund vil styrke naturen

Randers Onsdag

Ny synshal åbnet i Randers

Annonce