Annonce
Randers Onsdag

Populær børnetøjsforretning lukker i Randers: Nu vil ejeren satse alt på netbutikken

Den populære børnetøjsforretning lukker som følge af coronakrisen sin fysiske butik i Snaregade . Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Efter næsten halvandet år med coronakrise og gentagne nedlukninger har indehaveren af børnetøjsbutikken Lillepot besluttet at lukke sin fysiske forretning i Snaregade. I stedet skal der sættes fuldt fokus på de mange onlinekunder, som er strømmet til i Lillepots netbutik siden coronakrisens begyndelse.

Randers: Forbipasserende og kunder ved børnetøjsbutikken Lillepot i Snaregade har efterhånden i nogle uger kunnet bemærke et gult skilt, der er blevet hængt op på indgangen til butikken.

Af skiltet fremgår det, at det inden længe ikke længere vil være muligt at købe børnetøj på adressen. "Vores fysiske butik i Randers lukker… Der kan stadig bruges gavekort og tilgodebeviser online", står der blandt andet på sedlen i ruden.

Sedlen er blevet hængt op af Lillepots indehaver, Sofie Dahlerup. Hun overtog forretningen i november 2019 – men lige siden foråret 2020 har hun haft mere end almindeligt svært ved at holde omsætningen i Snaregade oppe.

Annonce

- Jeg har jo nærmest kun haft butikken, mens der har været corona. Og det har medført mange omkostninger i og med, at den har været nedlukket ad flere omgange, siger Sofie Dahlerup.

- De ældre bliver væk

En af årsagerne til, at omsætningen har været svigtende i Snaregade, er ifølge Lillepot-indehaveren, at butikken som følge af coronakrisen har mistet mange af de ældre kunder.

- For mit eget vedkommende kan jeg jo konstatere, at mine egne bedsteforældre bare giver os pengene og beder os om selv at stå for købet af gaver til børnene. Og jeg tænker, at det er sådan for mange andre, siger Sofie Dahlerup, som nu har truffet den svære beslutning om at tage konsekvensen og lukke Lillepots fysiske butik.

- Vi har i Lillepot mange trofaste kunder, som jeg er meget glad og taknemmelig for. Men der er ikke travlt nok eller omsætning nok i den fysiske butik til, at jeg synes, det kan svare sig for mig at ansætte en medarbejder, der kan hjælpe til enten i den fysiske butik eller med håndteringen af onlinesalget, siger indehaveren.


Der er ikke travlt nok eller omsætning nok i den fysiske butik til, at jeg synes, det kan svare sig for mig at ansætte en medarbejder.

Sofie Dahlerup, indehaver


Annonce

Fuld gang i onlinesalget

Trofaste kunder ved Lillepot skal dog ikke være bekymrede for, om de fortsat kan få det udvalg af børnetøj, som de hidtil har hentet i Snaregade. For som det fremgår af skiltet i Snaregade, så er det kun Lillepots fysiske butikslokaler, der lukker ned.

Indehaver af Lillepot, Sofie Dahlerup, har valgt at lukke børnetøjsforretningens fysiske afdeling i Snaregade i Randers Midtby. Arkivoto: Annelene Petersen

For mens salget i Snaregade har set rigtig sløvt ud i det sidste lange stykke tid, så har der været anderledes knald på Lillepots online netbutik, hvor efterspørgslen på børnetøj har været enorm.

- Vi har rigtig travlt i vores onlinebutik. Det er blandt andet også derfor, at vi har valgt at lægge al fokus på at vækste endnu mere online, siger Sofie Dahlerup, som i øjeblikket er i gang med at indrette lagerfaciliteter til Lillepot på sin hjemadresse ved Albæk.

- Måske laver vi også et showroom og nogle arrangementer i form af nogle markedsdage. På den måde kan vi jo stadig hjælpe de mange gode kunder, der indtil nu er kommet i vores fysiske butik, siger butiksindehaveren.

Lillepots lejemål i Snaregade ophører allerede 14. maj. Sofie Dahlerup vil dog ikke afvise, at Lillepot måske på et tidspunkt kan genopstå som en fysisk butik på en anden lokation i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce