Annonce
Randers Onsdag

Røde Kors efterlyser frivillige til ferielejre for børn

Ungdommens Røde Kors efterlyser frivillige til sommerlejre i Midtjylland for usatte børn. Foto: Ungdommens Røde Kors
Brug for unge, der vil være med til at give udsatte børn en god ferie.

Randers: Ungdommens Røde Kors mangler unge frivillige i Midtjylland, der vil være med til at give den bedste sommerferie til en gruppe børn, som har brug for en pause fra hverdagen.

Bare én uge af din sommerferie. Så lidt skal der til for at give udsatte børn og unge verdens bedste ferie. Lige nu mangler Ungdommens Røde Kors frivillige til to ferielejre i Engesvang og Ulstrup.

Fælles for børnene er, at deres sommerferie ikke er lig med rejser og forkælelse i lange baner. Det er børn, der fortjener en ferie og et pusterum fra en hård hverdag, men hvis forældre ikke altid har overskuddet til at give dem en. Det kan være på grund af fattigdom, sygdom eller andre sociale udfordringer i familien.

Annonce

Coronakrisen har ramt hårdt

Hos Ungdommens Røde Kors oplever man, at coronakrisen har ramt familierne og dermed børnene hårdere end mange andre. Krisen gør, at flere børn har ekstra behov for at komme af sted, mener Troels Boldt Rømer, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors.

- Mens fritidsaktiviteter og skoler har været lukket ned, er det gået hårdest ud over de børn, der i forvejen har det svært. De børn, der kommer på vores ferielejre, har manglet et pusterum fra en hård hverdag i familier med store sociale udfordringer, siger han.

Derfor efterlyser ungdomsorganisationen unge frivillige, der vil være hjælpere på en lejr i sommerferien.

- Som frivillig kommer du til at gøre en enorm forskel for børnene. Du er med til at give dem den bedste uge, hvor de får den opmærksomhed og de positive oplevelser, de har manglet i mange måneder nu. Den uge kan forandre deres fremtid, når de får succesoplevelser og gode rollemodeller, siger Troels Boldt Rømer.

Ferielejrene er bestemt også er en stor oplevelse for de frivillige, som får et frikvarter fra voksenlivet. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Man kan bygge sæbekassebiler, lege vandkamp, lave ”ulækre madder” i køkkenet og tage del i et børneunivers på en unik måde.

Annonce

57 år med ferielejr og fællesskab

Ungdommens Røde Kors har siden 1964 årligt inviteret udsatte børn og unge på sommerferie. I år afholdes intet mindre end 22 ferielejre over hele Danmark, og når de sidste er afholdt i august, vil mere end 1400 børn og unge tage tilbage på skolebænken med uforglemmelige sommerminder i bagagen.

Påruplejren i Engesvang ligger i uge 29 og Bølgelejren i Ulstrup i uge 30.

Hvis du ønsker at blive frivillig på en af de to ferielejre, er tilmeldingen åben frem til den 1. marts. Læs mere og meld dig til på www.ferielejr.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce