Annonce
Randers Onsdag

Randers er Danmarks bedste by til live-musik

Randers er blevet udnævnt til Danmarks bedste by at høre live-musik i. En markant scene i byen er Tante Olga, der sidste år lagde scene til blandt andre The Doors Tribute. Fra venstre ses Alex Olesen, Morten Brauner, Mike Hecchi, Per Vatne og Kenneth Søgaard. Arkivfoto: Jakob Lerche
Vi har en meget lang tradition for musik her i byen, siger ejer af Tante Olga, Leif Bressum.
Annonce

RANDERS: Randers placerer sig allerøverst på skamlen, når Danmarks bedste by til at høre live-musik skal kåres.

Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra Voxmeter, der har spurgt ikke færre end 55.000 danskere.

- Musik spiller en stor rolle i de fleste menneskers hverdag. Der ses en klar sammenhæng mellem, hvor godt en borger vurderer sit liv og mængden af kulturelle kvalitetsoplevelser, fastslår undersøgelsen blandt andet.

At Randers er en fremragende by, når det gælder live-musik, er Mr. Musik i Randers, Leif Bressum, enig i.

- Vi har en meget lang tradition for musik her i byen. Helt tilbage fra pigtrådsmusikkens indtog engang i 1960'erne, hvor vi fra starten præsterede et meget levende musik-miljø.

Vi har en meget lang tradition for musik her i byen. Helt tilbage fra pigtrådsmusikkens indtog engang i 1960'erne, hvor vi fra starten præsterede et meget levende musik-miljø.

Leif Bressum, ejer af Tante Olga

Annonce

Randers giver plads til musikken

Leif Bressum begyndte selv at spille pigtrådsmusik, da han var 12 år gammel i starten af 60'erne og ejer i dag et af byens musikalske fyrtårne, Tante Olga. Og hjertet banker stadig først og fremmest for den vilde, uregerlige musik.

- Jeg kan da lidt beklage, at så meget musik i dag er blevet alt for strømlinet. I Randers oplever vi, at et spillested som Værket har sat sig tungt på de kendte kunstnere. Det betyder, at vi andre må sætte vores lid til de lidt mindre kendte musiknavne - måske den lidt vildere musik, som vi spillede i 'gamle dage'.

I samme åndedrag vil Leif Bressum dog gerne rose Randers Kommune for al den plads, kommunen giver til musikken i byen.

- Og at det nu betyder, at Randers bliver kåret som live-musikby nummer et, er jeg da voldsomt glad for at høre, siger han.

På Voxmeters liste over live-musikbyer i Danmark placerer Hjørring sig på en andenplads, mens Roskilde bliver nummer tre.

I den anden ende kaldes Frederikssund Kommune for Danmarks 'kedeligste musik-kommune'. Med Vejle og Køge på de følgende pladser fra neden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce