Annonce
Randers Onsdag

Randers får sin første private hovedpineklinik

Peter Vendelbo (tv) er leder af Hovedpineklinikken i Thomsen Fysioterapi & Osteopati, Tolbodgade 3, hvor Thomas Kortegaard også er tilknyttet. Pr-foto
Hovedpineklinikken i Toldbodgade 3 tilbyder behandling, træningsprogram og redskaber til at gøre ofte og kraftig hovedpine håndterbar.
Annonce

Randers: Døjer du med hovedpine eller migræne, og har du ikke fundet den rette behandling? Så er hjælpen på vej, for nu åbner Østjyllands første private hovedpineklinik som en særskilt klinik hos Thomsen Fysioterapi & Osteopati, Toldbodgade 3.

Tre årsager til hovedpine

Ifølge Peter Vendelbo er der tre hyppige årsager til hovedpine:

Forudgående traumer i forbindelse med eksempelvis biluheld eller slag til hovedet, der ofte også indbefatter hjernerystelse.

Den hormonel betingede hovedpine i form af migræne.

Den spændingsrelaterede hovedpine der kan opstå ved eksempelvis en forkert arbejdsstilling eller stress.

Klinikken har fået det oplagte navn: Hovedpineklinikken. Udover behandling for hovedpine hos både voksne og børn, tilbyder klinikken også behandling for patienter med hjernerystelse, migræne og svimmelhed.

- Mangelfuld viden og erfaring på hovedpineområdet betyder, at mange patienter ikke får den rådgivning og behandling, de har brug for, siger fysioterapeut Finn Thomsen, indehaver af Thomsen Fysioterapi & Ostepati.

- Er man ikke i stand til at stille en korrekt diagnose, er det selvsagt vanskeligt at give den rette behandling. Derfor vil vi gerne tage et ansvar og bringe hovedpinebehandling op på et højt niveau med etableringen af den nye Hovedpineklinik. Det har de mange mennesker, der lider af daglig hovedpine eller migræneanfald fortjent, fortsætter han.

Annonce

Individuelle forløb

Leder af Hovedpineklinikken, Peter Vendelbo, fortæller, at gennem de år han har været ansat hos Thomsen Fysioterapi & Ostepati, har han oplevet, at op mod 50 procent af patienterne haft problemer med nakken eller lidt af hovedpine.


Vi kan gøre hovedpinen mere håndterbar ved hjælp af træning og redskaber i forbindelse med behandlingen.

Peter Vendelbo, leder af Hovedpineklinikken, Toldbodgade 3


- Jeg syntes, det kunne være ret fedt at blive lidt skarpere på rent faktisk at hjælpe disse patienter, så de har lettere ved at fungere i hverdagen. Mange af disse patienter har nemlig gennem gange år haft hovedpine så ofte, at de ikke kan varetage en almindelig stilling, siger Peter Vendelbo om baggrunden for, at han har valgt at specialisere sig på dette felt.

Peter Vendelbo fortæller, at hver patients forløb er individuelt. Derfor vil man på Hovedpineklinikken i nogle tilfælde kunne få hovedpinen til helt at forsvinde, mens det i andre tilfælde vil være muligt at bedre patienters tilstand så meget, at de kan få en mere eller mindre normal hverdag.

- Hvis man efter et større traume har haft hovedpine i mange år, skal man nok ikke forvente, at vi mirakuløst kan kurrer den. Men vi kan gøre hovedpinen mere håndterbar ved hjælp af træning og redskaber i forbindelse med behandlingen, siger han.

Annonce

Redskaber til afslapning og bevægelse

Udover den private hovedpineklinik i Toldbodgade findes der offentlige hovedpineklinikker tilknyttet hospitaler. Disse klinikker er, ifølge Peter Vendelbo, generelt lagt an på udredning og medicinsk behandling.

"Hvis man har hovedpine, har man generelt spændinger og låsninger forskellige steder, hvilket bliver ved med at genere hovedpine. Hvis vi kan få det til at bevæge sig bedre og får patienterne så gode, at de kan træne, kan de selv holde hovedpinen nede. Det er det, der er målet med vores behandling", siger Peter Vendelbo, leder af Hovedpineklinikken, Tolbodgade 3. Pr-foto

- Der, hvor giver et lidt andet tilbud end i det offentlige systemer og skiller os ud, er ved den manuelle del af behandlingen samt det træningsprogram, vi laver til patienten, siger Peter Vendelbo.

Han forklarer, at i den manuelle del af behandlingen arbejdes der med led, muskler og nervesystemet, for at få dem til at slappe af og kunne bevæge sig bedre.

- Hvis man har hovedpine, har man generelt spændinger og låsninger forskellige steder, hvilket bliver ved med at genere hovedpine. Hvis vi kan få det til at bevæge sig bedre og får patienterne så gode, at de kan træne, kan de selv holde hovedpinen nede. Det er det, der er målet med vores behandling, siger Peter Vendelbo.

- Det kan godt være, at patienten er nødt til at få behandling hos os en gang imellem, hvis der er tilbagefald med hovedpine, men forhåbentlig kan vi fase patienterne ud, så der går længere og længere tid mellem, de er nødt til at komme til os, siger han.

Peter Vendelbo er uddannet osteopat, fysioterapeut og akupunktør, derudover er han uddannet af den kendte Randers-læge Knud Juul Nyholm i dennes banebrydende behandlingsteknikker indenfor området. Desuden har han de seneste 15 år arbejdet med hovedpine, hjernerystelser og svimmelhed hos patienter.

Udover Peter Vendelbo er Thomas Kortegaard tilknyttet Hovedpineklinikken. Han er ligeledes uddannet osteopat, fysioterapeut og akupunktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Randers Onsdag

Nu kommer Wolt til byen

Annonce