Annonce
Randers Onsdag

Randers Lyser Grønt: Byen indhylles i eventyrligt grønt lys

Alle kan tage aktivt del i Randers Lyser Grønt ved at tage grønt lys med på turen rundt i midtbyen. Randers Lyser Grønt finder sted 12.-14. februar i tidsrummet klokken 18-23. Foto: Søren Pagter
Når mørket er faldet på i den første weekend i vinterferien, vil håbets og forårets grønne farve oplyse Randers fra indfaldsvejene til midtbyen under Randers Lyser Grønt.

Randers: I den første weekend af vinterferien, 12.-14. februar, vil bygninger, skulpturer, butiksvinduer med mere i Randers midtby være oplyst af håbets og forårets grønne farve under den fælles overskrift: Randers Lyser Grønt.

Bag initiativet til Randers Lyser Grønt står tre af byens kulturaktører: Eventfirmaet Enovent, Bambi Udlejning samt Randers Teater.

- Under Randers Lyser Grønt kan Randers’ borgere i alle aldre, og i coronasikker afstand, gå eller cykle en aftentur og opleve træer, bygninger, butikker, skulpturer med videre stå i et eventyrligt grønt lys, fortæller Tine Eiby fra Randers Teater om idéen bag arrangementet.

Annonce

Hun tilføjer, at tilslutningen til begivenheden er vokset dag for dag og nu har rundet 160 elementer i byrummet, der vil lade sig indhylle i det grønne lys.

- Vi er så taknemmelige for al den opbakning. Hver dag kommer der nye aktører med i projektet, og indtil nu har vi udelukkende fået ”ja”, når vi har spurgt, om man vil være med til at oplyse byen i håbets farve. Det er virkelig enestående, og der er ingen tvivl om, at det bliver en sjov oplevelse for byens borgere at se Randers på en ny måde, siger Tine Eiby.

Tæl og vind gavekort på 500 kroner

Randers City Forening er blandt de mange, der aktivt støtter op om Randers Lyser Grønt.

- I en tid med mørke, begrænsninger, nedlukning og færre oplevelser, er vi i Randers City Forening glade for at være en del af eventen. Vi vil gerne vil være med til at give byens borgere følelsen af håb og forår - og et lille smil på læben, siger Mette Bræmer-Jensen, citychef i Randers City Forening.

Hun fortæller, at cityforeningen vil lade det grønne lys skinne på en række af medlemsbutikkerne, træer, torve og andre elementer i midtbyen. Samtidig opfordrer hun til, at man har øjnene godt med sig, når man går rundt i midtbyen under Randers Lyser Grønt.

- Vi sætter en konkurrence på højkant, hvor vi opfordrer alle til at tælle, hvor mange af Randers City Forenings medlemsbutikker, der lyser grønt. Man deltager i konkurrencen ved at sende os svaret på vores facebookside eller som en email. Præmien til den heldige vinder er et gavekort på 500 kroner til shopping i Randers City, siger Mette Bræmer-Jensen.

Annonce

Lommelygter til der lyser grønt

Randers Lyser Grønt har indkøbt 300 lommelygter, som får grønt lysfilter og uddeles til elever i folkeskolens indskoling. Jesper Juncher fra Bambi Udlejning forklarer:
- Det er sjovt at se hvordan en lille lyskilde, som en lommelygte der lyser grønt, kan give oplevelsen af, at man kan lave sin egen fine lyskunst i byrummet. Og så er børn altid glade for at få en leg indbygget i en gåtur. Med en lygte kan man lave sin egen rute og samtidig tælle grønne træer og lysende bygninger i februarmørket.

Annonce

Frisk luft og gode oplevelser

Tine Eiby fra Randers Teater siger, at man kan opleve Randers Lyser Grønt ved at gå en længere tur, hvor man både går via en indfaldsvej og rundt i centrum af Randers. Men at man også bare kan tage en smuttur og nyde den flot oplyste by.

- Alle kan være med. Man kan gå en tur med hunden, løbe en aftentur, lave en familieudflugt med dem derhjemme. Det vigtige for os i projektgruppen var at invitere alle Randers' borgere ud til frisk luft og en god oplevelse. Og jeg har selv oplevet, hvor godt humør det har givet at komme ud og trave, når vi skulle lave pressefotos og planlægge Randers Lyser Grønt. Desuden har det været herligt med alle dem, der kom forbi og spurgte til, hvad vi lavede. For når vi beskrev eventen, var svaret hver gang: ”Skønt! Vi glæder os!” - og det gør vi også i projektgruppen, siger Tine Eiby.

Annonce

Grønt lys fra indfaldsveje til midtbyen

Randers Lyser Grønt har sit centrum i Randers midtby og starter ved de fire indfaldsveje: Århusvej, Mariagervej, Hadsundvej og Viborgvej. Her kan man blandt opleve Arena Randers, Randers Musikskole, Restaurant Skovbakken og Memphis Mansion lyse op i forårets farve.

I det centrale Randers har Randers City Forening oplyst et stort antal butiksvinduer, ligesom Randers Amtsavis, Sct. Mortens Kirke, Verdo-skorstenen, Randers Regnskov, Slæbebåden Niels Ove, Østervold, Sundhedscentret, Sct. Peders Kirke, Kulturhuset, VIA, Randers Havn, Radio ABC, Randers Teater, Værket, Dronningborg Kirke, Kaosambasaden, Hotel Randers, Randers P hus, Underværket og mange flere er med i eventen og lyser forårsgrønt i den kommende weekend i tidsrummet klokken 18 til 23.

Træer og skulpturer er blandt de elementer i bymidten, der bliver belyst under Randers Lyser Grønt. Foto: Søren Pagter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Grøn Koncert trækker stikket

Annonce