Annonce
Randers Onsdag

Randers lyser grønt: Håbets farve fandt vej i den iskolde aften

- Mega nice, er dommen om Randers lyser grønt fra de to piger på 12 og 11 år, Nicoline Fisker og Sofie Jensen. De var dog ikke helt klar over, hvad der skete med deres by, og troede at det måske var aliens, der havde pimpet byen. Foto: Annelene Petersen
Mange benyttede sig af arrangementet til at gå en aftentur og se på deres by, der var farvet grøn. Begivenheden falder på et tørt sted, for når kulturen er lukket ned, og vi ikke kommer så meget ud, trænger vi bogstaveligt talt til lys i mørket.

Randers: Grønt, grønt, grønt - hele byen var nærmest grøn i aftentimerne i weekenden. Eventen, som tre kulturaktører -  eventfirmaet Enovent, Bambi Udlejning samt Randers Teater - fandt på med at male byen i håbets og forårets farve, sprang for alvor i øjnene. Over 300 lamper havde teatret sat op, private legede med, og over 80 aktører havde meldt sig til at lyse grønt.

Sct. Mortens Kirke, pølsevognen, Hingsten, Bamsen, Lyshesten, Randers-skiltet, flisbunken, Randersbro, gangbroen, Havnekontoret, Føtex, Hotel Randers, det gamle rådhus, Østervold, jamen, over alt ved flere indfaldsveje, og i private boliger lyste håbets farve på en iskold vinternat.

Mange af byens virksomheder er med på ideen om at lyse grønt i denne weekend. Foto: Annelene Petersen

Den grønne farve insisterer ligesom på, at alt bliver godt igen, og lys er noget, vi alle har brug for i denne på flere måder mørke tid.

Annonce

- Det er  dejligt, at der sker lidt i denne tid, det trænger vi til. Gør du ikke det, lyder det fra advokat Jes Weyhe Grønbæk.

Advokat Jes Weyhe Grønbæk var med på den grønne bølge i privaten. Foto: Annelene Petersen

Han er formand for bestyrelsen i Randers Teater og stod foran sin lejlighed med mobilen fremme for at tage billeder af sine vinduer, der lyste grønt. Han havde lånt lamper af teatret og var på den måde med til at støtte begivenheden.

- Jeg ville ønske, at endnu flere havde meldt sig, for det er ret flot, sagde han.

Har aliens pimpet byen

Et par piger på vej over Rådhustorvet var vilde med ideen, de anede intet om, at byen skulle lyse grønt i denne weekend.

- Vi gik og talte om, om det mon var aliens, der havde pimpet byen. Det er mega nice, siger 12-årige Nicoline Fisker og 11-årige Sofie Jensen. De var egentlig på vej ned efter aftensmad, men ville nu gå lidt mere rundt for at se sig omkring i den grønne by.

- Altså, hvis jeg kunne, så ville jeg takke dem, der har fundet på det her, lød afskedssalutten fra Sofie Jensen.

Grønt, grønt, grønt. Foto: Annelene Petersen

Vennerne Susan Bank, Peter Andersen, Lise og John Amdisen og Niels Sørensen havde pakket gløgg i termokanden og var gået en tur ud i aftenen for at kigge på alt det grønne.

De var begejstrede over begivenheden.

- Bare dét, at der sker noget i byen, er godt, siger Susan Bank.

Vennerne har mødtes førhen på Café Borgen, men det må de jo ikke længere, så nu mødes de og går ture udenfor. Og de skulle rundt i hele byen for at se efter de grønne bygninger og skulpturer og forretningsvinduer.

Foran Bamsen på Østervold stod Tine Eibye fra Randers Teater. Hun har haft travle dage med at sætte lamper op i hele byen.

Tine Eibye var ude at nyde frugterne af det store samarbejde Randers Teater, eventfirmaet Enovent og Bambi udlejning, havde fået tændt op under. Foto: Annelene Petersen

- Det her, det er så rørende. Fordi vi er i en coronatid, er der ingen, der siger nej til at være med. Vi blev standset af en ældre dame, da vi havde sat lamper op og sad i bilen. Hun bankede på ruden og ville bare fortælle, at hun altså græd, så rørt var hun, det er da fantastisk, det her, siger Tine Eibye, inden hun hastede videre ud i byen for at opleve mere grønt lys.

Det grønne indslag i Randers kan ses lørdag og søndag med, hvor der lyses mellem klokken 18 og klokken 23.

Vennerne, der går ture, havde planlagt en grøn gåtur med gløgg og hygge. Fra venstre er det Susan Bank, Lise Amdisen, Niels Sørensen, John Amdisen og Per Andersen. Foto: Annelene Petersen
Lysstandere på gangbroen med Sparekassen Kronjylland i baggrunden. Foto: Annelene Petersen
Randers-skiltet ved havnen. Foto: Annelene Petersen
Også Lyshesten i Søndergade var med på legen Foto: Annelene Petersen
Hingsten og træerne var grønne på Østervold. Foto: Annelene Petersen
Advokat Jes Weyhe Grønbæk var med på den grønne bølge i sin private bolig. Foto: Annelene Petersen
Konen med æggene og Helligåndhuset var grønne fredag aften. Og bliver det igen lørdag og søndag aften. Foto: Annelene Petersen
Både Sct. Mortens Kirke og pølsevognen foran legede med på eventen. Foto: Annelene Petersen
Storegade i grønt skær. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Nyt liv i grillen på Viborgvej: Musses Madhjørne sælger både friturestegte fritter og keto-burgere

Randers Onsdag

Populær børnetøjsforretning lukker i Randers: Nu vil ejeren satse alt på netbutikken

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce