Annonce
Randers Onsdag

Randers tænder håbets grønne lys

Træer og skulpturer i det offentlige rum vil blive badet i grønt lys efter mørkets frembrud 12.-14. februar. Foto: Martin Gundesen
Tre lokale kulturaktører er gået sammen om eventen "Randers lyser grønt" i februar, der på coronasikker vis vil give børn og voksne en sjov og usædvanlig oplevelse i byrummet.

Randers: I en tid, hvor Danmark fortsat er coronanedlukket, er det om at tænke kreativt, når man gerne vil give alle borgere i Randers nogle gode oplevelser.

Med det ønske har tre lokale kulturaktører - Eventfirmaet EnoVent, Bambi Udlejning samt Randers Teater - stukket hovederne sammen og på kort tid skabt eventen ”Randers lyser grønt”.

I en fælles pressemeddelelse fortæller de tre aktører, at eventen afvikles 12. - 14. februar, hvor hundredvis af grønne spots vil oplyse træer, byggerier og pladser og skabe eventyrlige rum og stemninger rundt omkring i byen.

Annonce

Forår og håb forude

Tine Eibye fra Randers Teater fortæller, at det ikke er tilfældigt, at det lige blev det grønne lys.

- Grøn er jo håbets og forårets farve. Og når vi oplyser træer, bygninger, broer, tårne, vinduer og meget andet i og omkring Randers centrum, håber vi, at en masse randersborgere får en sjov og flot oplevelse til fods, på cykel eller i bil. Alle kan være med, siger hun.

Anita Støvring Ross fra Eventfirmaet EnoVent uddyber:

- I og omkring Randers bymidte vil man kunne opleve minimum 80 oplyste træer og 50 oplyste bygninger, tårne med mere. Så vi kan kun opfordre til, at man tager det varme tøj på og pakker en rygsæk med varm kaffe eller kakao og går på ”skattejagt” for at se, hvor mange grønne træer, man kan finde. Vores tanke var, at alle kan trænge til noget lys og glæde, og det håber vi, at denne event kan bidrage til, siger hun.

Indehaver af Bambi Udlejning, Jesper Juncher, tilføjer, at kvaliteten ved ”Randers lyser grønt” er, at alle kan lege med.

- Sammen kan vi i Randers trylle tre mørke februar aftener lysende grønne, siger han.

- Jeg er gået ind i projektet, fordi det føles rigtig godt at komme i gang igen, og samtidig vil jeg gerne give en masse mennesker i Randers en sjov oplevelse. Jeg var med det samme klar til at stille alle mine lamper til rådighed. De skal ud af lageret og gøre gavn i byen, fortsætter Jesper Juncher.

Annonce

Alle kan deltage

Trioen bag eventen opfordrer alle til at være med til at lyse grønt. Der er allerede mange virksomheder og forskellige institutioner, der kan skifte deres belysning af for eksempel bygninger eller skorstene til grønt.

Til alle dem, der belyser deres bygninger med hvidt lys, tilbyder ”Randers lyser grønt” at komme ud og sætte grønt filter på lyskilden, ligesom man også kan få tilsendt lysfilter i farven Grøn 139, til sine allerede etablerede lamper. Og det er ganske gratis.

”Randers lyser grønt” tilbyder også at komme ud og sætte lamper op i for eksempel butikslokaler, der ligger ud mod veje, torve og gågader.

Randers City Forening er ligeledes gået aktivt med i projektet, og der vil være masser af grønt lys at finde i Randers midtby i de mørke timer.

Det er ikke kun virksomheder og butikker, der kan få hjælp til at blive grønne. Også private med et træ, skulptur, vindue eller andet, der allerede bliver belyst, kan få tilsendt et grønt filter ved at henvende sig til Tine Eibye fra Randers Teater.

Annonce

Randers siger ”Ja”

Med ”Randers lyser grønt” har projektgruppen udelukkende mødt positive tilbagemeldinger fra andre oplevelsesudbydere, uddannelsesinstitutioner og private virksomheder. Det samme gælder Randers Kommune, der både støtter eventen økonomisk og i forhold til PR.

De tre lokale kulturaktører Anita Støvring Ross (EnoVent), Jesper Juncher (Bambi Udlejning) og Tine Eibye (Randers Teater) er gået sammen om projektet ”Randers lyser grønt”, hvor håbets grønne farve vil oplyse byrummet i den ellers så mørke vinter- og coronatid. Foto: Martin Gundesen

- Den store vilje og lyst til at bakke op om forskellige kreative initiativer er netop kendetegnende for Randers, siger Tine Eibye og fortsætter:

- Randers er en fantastisk kommune, der bakker op, og det er imponerende så meget ”Ja”, vi i vores arbejdsgruppe møder hos alle lokale partnere, der nu involverer sig i ”Randers lyser grønt”. Endnu engang oplever jeg, hvor hurtigt idéer kan realiseret i Randers, hvor alle er hurtige til at gå med og bakke op.

Eventen ”Randers lyser grønt” finder sted fra mørkets frembrud fredag 12. februar til søndag aften 14. februar.

Hvis du ønsker at få tilsendt et grønt filter, kan du kontakte Tine Eibye på e-mail: tine@rt-dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce