Annonce
Randers Onsdag

Rickshaw vækker jubel på Randers Friplejehjem

Randers Friplejehjems pedel Thomas Kahr er pilot og Ellen Jensen er med på den første "tur" - indendørs. Foto: Randers Friplejehjem
Med en splinterny rickshaw-cykel fra TrygFonden får beboerne bedre muligheder for at opleve deres nære omgivelser.
Annonce

RANDERS: Randers Friplejehjem tog torsdag mod en længe ventet rickshaw-cykel. Cyklen er doneret af TrygFonden, og leder Birte Stræde Simonsen håber på, at det nye køretøj kan komme ud og røre sig hver eneste dag - i hvert fald når vejret tillader det.

- Da vi fik cyklen torsdag, var det regnvejr, så vi blev hjemme - også selv om beboerne allerede trippede for at komme afsted.

Annonce

Nåede ikke at hejse flaget

Og faktisk kom det bag på plejehjemmet, da deres nye cykel pludselig var - også selv om Birte Stræde Simonsen længe har vist, at den var på vej.

- Lige pludselig var den her bare. Vi nåede ikke engang at få hejst flaget, siger hun.

Friplejehjemmet har allerede to frivillige cykelpiloter klar ved pedalerne - sammen med cykel-parate dele af det faste personale.

Annonce

Corona-forhindringer

- Vi vil gerne have flere frivillige til at køre med vores beboere, men vi ville lige have cyklen, før vi begyndte for alvor at lede efter interesserede cyklister. Og lige nu - på grund af corona - er det lidt sværere at snakke med de frivillige, som ikke må komme ind på plejehjemmet.


En tur i vores rickshaw behøver jo ikke at vare halve eller hele dage. Vi kan fint bare køre en tur i Rema 1000 eller en lille tur ud i det blå

Birte Stræde Simonsen, leder af Randers friplejehjem


Også på grund af corona-situationen har beboerne på plejehjemmet været temmelig meget hjemme de seneste måneder, så behovet for at komme væk og se andet end de velkendt vægge er stort.

- Og en tur i vores rickshaw behøver jo ikke at vare halve eller hele dage. Vi kan fint bare køre en tur i Rema 1000 eller en lille tur ud i det blå.

Friplejehjemmets rickshaw-cykel er betalt af TrygFonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce