Annonce
Randers Onsdag

Royal hyldest i Randers: Kronprinsparret indtager scenen på Værket

Musik- og teaterhus Værket lægger i år scene til Kronprinsparrets Priser 2020, der afholdes hvert år i skiftende danske byer. Der bliver tale om et stort show, som afvikles lørdag 31. oktober. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Randers er værtsby for Kronprinsparrets Priser 2020, hvor det royale powerpar hædrer kunstnere, der har markeret sig inden for kunst og kultur, ligesom sociale indsatser bliver belønnet med en pris.
Annonce

Randers: Musik- og teaterhus Værket lægger scene til Kronprinsparrets Priser 2020, der løber af stablen lørdag 31. oktober.

Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 kl. 21. Men der bliver altså også mulighed for at deltage live og opleve showet på tætteste hold. Billetsalget starter 1. oktober.

Kronprinsparrets Priser blev stiftet i 2004 som Bikubens bryllupsgave til Frederik og Mary. Formålet med priserne er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og sociale arbejde.

Annonce

Fire priser uddeles

Det royale par uddeler i alt fire priser, Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris, der begge honoreres med en check på 500.000 kr. og et kalejdoskop, skabt af Olafur Eliassion. Desuden uddeler parret to Stjernedryspriser. Til disse priser følger 100.000 kr. til hver.

Modtagerne af kulturprisen og den sociale pris bliver først afsløret under selve showet, mens stjernedryspriserne bliver offentliggjort i ugen op til prisuddelingen.

I et år har en inderkreds på Laksetorvet og på Værket vidst, at Randers i år bliver værtsby for den prestigefyldte fest, Kronprinsparrets Priser 2020. Og begge steder mener man, at prisfesten næppe er mere vigtig end i år, set i lyset af covid-19-situationen, der har lagt en alvorlig dæmper på kulturliv og det sociale liv det seneste halve år..

- For os på Værket er dette her show på toppen af vores ønskeseddel. Og jeg er rigtig stolt over sammen med husets 60 sponsorer og et tæt samarbejde med Randers Kommune at kunne få dette arrangement til Randers, som så absolut er blandt highlights, der er med til at markere Værkets 30 års jubilæum, siger musik- og teaterchef Mikael Qvist Rørsted, der i årevis har været opmærksom på dette show.

- Det er en lang kurtisering, der nu bærer frugt, siger han og henviser til, at det er lykkedes at overbevise Bikubenfonden, Hoffet og DR om, at Randers vil være klar til at være vært for årets prisfest, som han kalder et overflødighedshorn med musik fra øverste hylde.

Billetsalget starter 1. oktober kl. 11 på vaerket.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce