Annonce
Randers Onsdag

Sådan fungerer det virtuelle klasserum

Selv om 25-årige Sara la Cour er vant til at bruge sociale medier, har det krævet tilvænning at studere på fuld tid online. Foto: Sara la Cour
Al undervisning på Erhvervsakademi Dania i Randers er rykket online. Teknologien stiller nye krav til undervisere og studerende, men den rummer også muligheder for mere effektivitet og en anderledes måde at være social på.
Annonce

Randers: Som for de fleste danskere ændrede hverdagen sig radikalt for Sara la Cour, da statsminister Mette Frederiksen 13. marts lukkede store dele af Danmark ned. Den 25-årige markedsføringsøkonom-studerende fra Randers måtte se klasselokalet udskiftet med pc og høretelefoner, og undervisere og medstuderende reduceret til små talende ansigter på skærmen. Trods den bratte omstilling er undervisningen fortsat næsten som normalt.

- Det mest positive har helt klart været, hvor smart online-systemet er. Man kan række hånden op, chatte og både se underviseren og de andre studerende, oplyser Sara la Cour.

Men hvordan holder man som underviser styr på, at et helt hold af studerende både følger og forstår undervisningen, når man kun kan se en håndfuld ansigter på skærmen ad gangen?

- Det har helt klart været den største udfordring, forklarer adjunkt Camilla Bisgaard Sørensen, som underviser på markedsføringsøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi Dania.

- Den der fornemmelse af, om jeg har de studerende med. Forstår de mon, hvad jeg siger? Den fornemmelse har jeg normalt i fingerspidserne, når jeg er sammen med dem, men det er ikke det samme, når det hele foregår online. Derfor har jeg også været mere på end normalt, så jeg har virkelig været træt om aftenen.

Til gengæld fremhæver Camilla Bisgaard Sørensen de smarte funktioner, som giver hende mulighed for at sende de studerende ud at lave gruppearbejde og kalde dem tilbage i klasselokalet igen med et enkelt klik.

Annonce

Træt på en anden måde

Følelsen af at bruge mere energi på undervisningen deler Sara la Cour.

- Man bliver træt på en anden måde, men det betyder også, at der er mindre spildtid. Jeg synes, der sker noget med effektiviteten, når vi arbejder i grupper. Der er en anden disciplin og knap så meget sniksnak.

Selv om hun er vant til at kommunikere via Skype og sociale medier, har det krævet noget tilvænning at få det sociale element ved at gå på en videregående uddannelse til at fungere online.

- I starten var vi meget udfordret på det med humoren. Meget af den ligger i kropssproget, og her kan man ikke altid se, hvem der taler, eller om personen smiler. Men nu har vi fået chatten op at køre, og det fungerer helt vildt godt sammen med undervisningen, siger Sara la Cour.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce