Annonce
Randers Onsdag

Salg af corona-fugle hjælper børn med kræft

Børnene Laura, Ida, Rebecca, Miray og Anthon har arbejdet med at skabe "Corona-couple Connie og Curt". PR-foto
Corona-couple Connie & Curt kom til verden på Jennumparkens fritidshjem.
Annonce

Randers: Landsindsamling, Stafet for Livet og mange andre frivilligaktiviteter er aflyst eller udskudt på grund af coronakrisen. Det afholder dog ikke Hanne Falk i Randers fra at bidrage til kræftsagen.

Hun har fået en god ide: Coronafugle, der skal støtte kræftramte børn. Hanne Falk, frivillig i Kræftens Bekæmpelse, vil have børn og voksne i Randers til at designe coronafugle.

Denne opfordring falder godt i tråd med arbejdet omkring verdensmålene, som Jennumparkens fritidshjem satte i gang onsdag 4. marts med den officielle åbning. Der er ikke sket så meget siden, da coronaen satte en stopper for dette arbejde på fritidshjemmet. Fritidshjemmets skolebørn bliver i denne tid passet på skolen, og det planlagte arbejde på fritidshjemmet med verdensmålene er for øjeblikket sat lidt på pause – men fritidshjemspersonalet griber også ideen og vil fremtrylle coronafugle med fritidshjemsbørnene på skolen.

For førskolebørnene, som for tiden fornøjer sig på fritidshjemmet, var denne idé kærkommen. Allerede inden nedlukningen havde børnene bragt en masse genbrugsmateriale med hjemmefra. Så det var oplagt at skabe Coronafugle af disse ting.

Corona-fuglene Connie og Curt er skabt af lampeskærme, hovederne er af yoghurtbægere, næbbene af låg fra flydende vaskepulver, øjnene af skruelåg fra juiceflasker, benene af juiceflasker, Connies bryster af den ene ende af bearnaiseflasker, og fjer og vinger har børnene klippet ud af ugeblade, hvor de har brugt deres hænder som skabeloner. PR-foto
Annonce

Flyvefærdig

En gruppe børn har arbejdet med at skabe "Corona-couple Connie og Curt". Coronafuglene er designet af Lone Fisker Jensen. Onsdag 6. maj blev Connie & Curt flyvefærdige og forlod reden på Jennumparkens fritidshjem. De ville tættere på byen og har nu bygget bo i Galleri-Randers.

Coronafuglene kan enten sendes eller indleveres i Galleri-Randers. Fernisering og salg af fuglene er planlagt til engang før sommerferien og vil blive annonceret. Salget går ubeskåret til kræftramte børn. Hospitalsklovnene får pengene doneret, så de fortsat kan sprede glæde blandt kræftsyge børn, der er indlagt på sygehuset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce