Annonce
Randers Onsdag

Samkørsel for klimaet og fællesskabet

Samkørsel er ikke kun godt for klimaet og fællesskabet, det vil også gøre det nemmere at finde en parkeringsplads. Pressefoto: Tradium
På Tradium er der mange elever og medarbejdere, som tager bilen i skole og på arbejde. Derfor er skolen nu indgået i et samarbejde med FDM om at anvende deres samkørselsapp Ta’Med.
Annonce

RANDERS: Trængsel og klimaproblemer er nogle af udfordringerne ved, at stadig flere tager bilen på arbejde og i skole. Som UNESCO Verdensmålsskole vil Tradium derfor gå forrest og opfordre elever og medarbejdere til at dele deres bil med kollegaer og medstuderende. En tanke, som netop kommer fra de ansatte selv.

- Alle Tradiums medarbejdere drøftede på en temadag i januar, hvilke tiltag Tradium med fordel kunne arbejde med som UNESCO Verdensmålsskole. Mange medarbejdere pegede på muligheden for samkørsel som en oplagt idé at fremme, forklarer Lars Michael Madsen, der er administrerende direktør på Tradium.

Samkørsel blev en af de ideer, Tradium gik videre med. Herefter begyndte Lars Michael at drøfte med forskellige aktører, hvordan den kunne blive til virkelighed. Blandt andet var elevrepræsentanter fra Tradiums forskellige uddannelser med til at vælge den endelige løsning.

- På møder med Tradiums elevrådsrepræsentanter har vi drøftet ideen med samkørsel. Der var opbakning hele vejen rundt, så jeg er stolt over at have et elevråd med klima- og samfundsbevidste elever, fortæller Lars Michael.

I praksis resulterede ideerne og samtalerne i et samarbejde med FDM om at udrulle deres app Ta’Med på Tradium. Her kan studerende og medarbejdere finde andre fra deres uddannelse og arbejdsplads og aftale at køre sammen.

- Mobilitet kan for mange være en udfordring, både praktisk og økonomisk. Samkørsel via Ta’Med er en løsning, der peger ind i fremtiden, hvor hensynet til miljøet, mobiliteten og økonomien går hånd i hånd. Med Ta’Med har vi gjort det nemt og trygt for folk, der skal samme vej, at finde hinanden, forklarer Torben Lund Kudsk, der er afdelingschef i FDM.

I samarbejde med FDM bliver appen rullet fuldt ud efter sommerferien på Tradium, hvor nye elever påbegynder deres studier. Forhåbentlig kan samkørslen så også være med til at introducere de nye studerende til elever på tværs af studier og årgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce