Annonce
Randers Onsdag

Sankthans-fejringen på Tronholmen holder corona-pause

Den traditionelle sankthansfest på Tronholmen er røget i corona-fælden og bliver aflyst i år. Foto: Randers Kommune
Randers Eventsekretariat er på vej med en række mindre begivenheder i løbet af sommeren i stedet for det traditionsrige sankthansbål, der er coronaaflyst.
Annonce

RANDERS: Selv om samfundet genåbner mere og mere, ser arrangøren bag den traditionsrige sankthans på Tronholmen sig nødsaget til at aflyse årets arrangement.  Randers Eventsekretariat er dog på vej med en række mindre begivenheder i løbet af sommeren.

Årets sankthans plejer at tiltrække op mod 6.000 mennesker ved havneområdet og i Tronholmparken, mens en kendt dansker tænder bålet og holder årets tale.

- Forsamlingsforbud og retningslinjerne for arrangementer af den størrelse gør det desværre ikke muligt i år. Vi har overvejet alternativer, men har ikke fundet den optimale løsning. Derfor må vi vente til 2021 før vi igen kan forsamle os om bålet på Gudenåen midt i Randers, siger eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

- Men selv om du skal vente et år for at komme til stor sankthansfest, bliver der i løbet af sommeren andre udendørs kulturaktiviteter, som du godt kan begynde at glæde dig til, lover Eventsekretariatet.

Eventsekretariatet arbejder med forskellige samarbejdspartnere på en række kulturbegivenheder, som er muligt at afholde med de retningslinjer og restriktioner som de nationale myndigheder har fastsat.

- Juli måned skal være en levende sommer, og i løbet af august bliver der en perlerække af kulturarrangementer i nye formater med kærlig hilsen fra Randers Festuge. På nuværende tidspunkt kan borgere og turister blandt andet glæde sig til musik i Rådhushaven og rundt om på gader - og der kommer også lidt gadeteater. Når vi kommer hen til efteråret, er det værd at bemærke, at musikken får sin egen uge i oktober under overskriften 'Spil Dansk', siger Mette Bertelsen.

Sankthansfesten ved Gudenå vender tilbage i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce