Annonce
Randers Onsdag

Seks danmarksmestre i Skills er fra Randers og omegn

Tenna Bloch Petersen, Tradium, Randers, vandt DM i Skills for frisører. En kæmpe oplevelse, siger hun. Pressefoto
En frisør, en klejnsmed, en industritekniker, en karosseritekniker, en fra smørrebrød og catering og en tækkemand tog alle fine titler med hjem til Randers og omegn fra faglig dyst mod medstuderende i finalen i DM i Skills i Bella Centeret i København.
Annonce

Randers og omegn: Seks danmarksmestre fra Randers-området vendte hjem fra DM i Skills efter tre dage i Bella Centret i København.

Det er frisør Tenna Bloch Petersen, Tradium, Park By Studie Rørbæk, Randers, industritekniker Sander Hem Münchow, Techcollege, Nymann Teknik, Hobro, karrosseritekniker Christian Bjerregaard Sambleben, College 360, Sabro, Jydsk Automobil Centrum, Randers, klejnsmed Axel Lundorff, Tradium, Værum Stålindustri, Randers, smørrebrød og catering Frederik Mejlvang Brunhøj, Norevent, Randers og tækkemand Anders Helbo, Den jydske Haandværkerskole, Hemmed Tækkefirma, Glesborg.

Glæden var stor hos 22-årige Tenna Bloch Petersen, da hun kort efter at have fået et kram af statsminister Mette Frederiksen (S) var på vej hjem til Randers:

- Ja, det er lidt vildt. En kæmpe oplevelse. Og det er vist ikke helt gået op for mig endnu, sagde hun.

Hun var i konkurrence mod 10 andre og havde ikke de store forhåbninger om at vinde, da hun ikke er nær så langt i forløbet som nogle af konkurrenterne. Hun er cirka halvdelen inde i uddannelsen, mens nogle af de andre bliver færdige til april.

- Og de var vanvittigt dygtige, så jeg håbede på at vinde, men jeg troede ikke, at det ville ske. Jeg har også fået at vide, at dommerne var ude for at diskutere det, fordi vi lå så tæt, siger Tenna Bloch Petersen, skulle hjem at fejre danmarksmesterskabet i Randers med kæresten.

- Det bliver vist bare stille og roligt, sagde hun og tilføjede, at hun havde følt sig godt bakket op undervejs i finalen af dem, der var taget med fra Randers.

E af dem var underviser og frisør Sune Søgård Mouritzen:

- Jeg er bragende stolt. Det er den vildeste følelse, vi havde da håbet, men ligefrem at tage førstepladsen i Skills, at blive danmarksmester, det skal vist lige trænge ind, lød det fra faglæreren.

Om Tradium

Erhvervsskolen Tradium udbyder en lang række ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for det merkantile og tekniske område: Hhx, htx, eux, eud og AMU.

Skolen beskæftiger cirka 460 medarbejdere og underviser 2900 årselever på syv adresser i Randers, Hobro og Pederstrup.

Tradium har en vision om at være en internationalt orienteret og stærk partner for erhvervslivet samt en udviklende og attraktiv arbejdsplads med professionelle medarbejdere.

Læs mere på tradium.dk

Annonce

Stolt klejnsmed

Klejnsmed og underviser Mikael Kejlstrup, Tradium, er også stolt af Axel Lundorff, der stillede op for andet år i træk. Denne gang vandt han.

- Og der var noget pres på, det må man indrømme. De ved jo ikke, hvad opgaven er, før de får den, så det er svært at forberede sig. Og der var seks deltagere hos klejnsmedene, der skulle lave et løbehjul. Jeg er jo bare med for at støtte, og der var mange beslutninger, der skulle tages undervejs. De unge måtte virkelig lægge hovederne i blød. De skal bare kunne levere varen, og det lykkedes jo også, siger Mikael Kejlstrup, der er stolt af, at der kom hele to titler med hjem til Tradium i Randers.

Axel Lundorff, Tradium, Randers, dystede mod fem andre klejnsmede og var bedst til at lave et løbehjul. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce