Annonce
Randers Onsdag

Seks projekter blev støttet med LAG-midler i Randers-Favrskov

Cold Hand Winery og Jens Skovgaard Pedersen får et tilskud å¨over 100.000 kroner til udgivelse af en bog med fokus på opskrifter og signaturretter. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Første uddelingsrunde af LAG-midler i 2020 er afsluttet. Den sidste runde har ansøgningsfrist til april.
Annonce

Randers: Seks projekter har fået tilsagn om LAG-midler i Randers-Favrskov.

Den samlede støttesum er på en god million kroner, og der blev givet penge til følgende projekter:

  • Godt 140.000 kroner til at bevare den lokale købmandsbutik i Asferg. Det svarer til 50 procent af det, det koster at bevare den, og det er maksimal tilskudssats via LAG-midler.
  • 250.000 kroner til etablering af operationsfaciliteter for heste med tarmslyng hos Dyrlægerne Nørhald i Gjerlev. Det er et stort marked i Midt- og Nordjylland, og der er ikke andre, der driver disse faciliteter i området.
  • 50.000 kroner af EU LAG-midler og yderligere 105.000 kroner af LAG-midler fra de kommunale LAG-puljer i Randers og Favrskov kommuner til et projekt, der skal undersøge, hvorfor havørreden er for nedadgående rent bestandmæssigt i Gudenå. Det er Danmarks Sportsfiskerforbund, der har ansøgt.
  • 75.000 kroner til et projekt, der skal tilbyde overnatning i naturen som led i psykologisk rådgivning og terapiforløb.
  • Godt 110.000 kroner i tilskud til, at Cold Hand Winery i Læsten kan udgive en bog med fokus på opskrifter og signaturretter.
  • 50.000 kroner til etablering af byrum ved gadekæret i Skjød. Derudover giver Favrskov Kommune godt 168.000 kroner, og der lægges frivilligt arbejde i projektet for cirka 20.000 kroner.

Derudover var der to ansøgninger, der fik afslag og en enkelt, der ikke nåede at blive færdig til ansøgningsfristen på grund af coronavirus. Den sidstnævnte ansøgning går videre til næste ansøgningsrunde, der samtidig har udsigt til at blive den sidste.

Det er nemlig ved at være sidste chance for at få søgt LAG-midler under LAG Randers-Favrskov.

LAG følger det europæiske Landdistriktsprograms syv år lange perioder, og den nuværende hedder 2014-2020. Således er sidste ansøgningsfrist 20. april 2020.

Endelig meddeler LAG Randers-Favrskov, at årets generalforsamling på grund af corona-risikoen rykket fra 2. april til 28. april, og det er ikke usandsynligt, at der bliver behov for at udskyde yderligere, lyder advarslen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

- Thor er mit hjerteblod

Annonce