Annonce
Randers Onsdag

Selv praktisk undervisning kan foregå online

Erland Holst Eriksen i gang med online-undervisning af kursister. Privatfoto
Et mobilkamera har gjort god fyldest i efteruddannelsen af stærkstrømselektrikere, fortæller overlærer Erland Holst Eriksen fra Tradium.
Annonce

Randers: Hos Tradium har man også gjort sig erfaringer med at undervise elever online, mens der er coronabegræsninger.

Alle, der arbejder med stærkstrømstekniske anlæg, skal for eksempel have et såkaldt L-AUS-kursus, som regel en gang om året. Her lærer elektrikere både om teori og praksis, og netop det sidste kan være en udfordring, når det sker hjemmefra. Men Tradiums afdeling for strøm, styring og it har haft succes med at undervise online.

- Selvom det er en udfordring med det praktiske, kan man jo godt vise kursisterne en masse ting med et mobilkamera, fortæller Erland Holst Eriksen, der er overlærer på Tradiums elektrikeruddannelse.

En af eleverne, der har fulgt Erland Holst Eriksens undervisning hjemme fra matriklen, er Carsten Boye Ahrenst. Han følger også et ledelseskursus via fjernundervisning, så metoden var ikke helt fremmed for ham.

Annonce

Pudsige situationer

- Der var selvfølgelig lidt med at koble hinanden på, og der kan være lidt udfordringer med forbindelsen, men ellers har det været rigtigt godt, siger Carsten Boye Ahrenst.

Han foretrækker egentlig at have undervisning i et traditionelt klasseværelse, men kunne godt se det smarte i fjernundervisningen, især i disse tider.

I fremtiden forestiller Erland Holst Eriksen sig da også, at de digitale undervisningsmuligheder kommer til at spille en stor rolle, om end det ikke skal være på bekostning af de fysiske undervisningsrammer. Og onlineundervisningen har sine egne underholdende sider:

- Som når kursistens kamera fanger fruen, der pudser vinduer, eller når der pludselig hopper en kat op på bordet hos en anden midt i undervisningen, fortæller overlæreren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce