Annonce
Randers Onsdag

Selvbooking fjerner ventetider og stress

Mindre stress i Blodprøvetagning hos Regionshospitalet Randers på grund af et system, hvor patienterne selv booker deres tid. PR-foto
En hverdag med utålmodige patienter og dårligt arbejdsmiljø er vendt fuldstændigt på hovedet i Blodprøver og Biokemi på Regionshospitalet Randers.
Annonce

Randers: Som led i en digitaliseringsstrategi er hospitalerne i Region Midtjylland ved at indføre onlinebooking, så patienter selv kan bestille tid til for eksempel blodprøver og EKG.

Nu har Regionshospitalet Randers som et af de første hospitaler indsamlet de foreløbige resultater af indsatsen for at anvende ny teknologi i mødet mellem hospital og patient.

Patienterne slipper for ventetid, når de booker tid online til blodprøve. PR-foto
Annonce

Opmuntrende tal

Og det er opmuntrende tal, som Chanette Larsen, afdelingsbioanalytiker i Blodprøve og Biokemi, nu lægger frem.

- I dag booker cirka 97 procent af patienterne selv deres tid. Enten via selvbooking med NemId eller via vores bookingtelefon. Kun tre procent møder op uden en tid. Det har haft positive resultater for både os og patienterne ved at skabe ro i en travl blodprøvetagningsafdeling med cirka 50.000 patienter årligt. Fra bøvl med lange ventetider, utålmodige patienter i venteværelset og stort pres på personalet har vi med digital hjælp og knofedt vendt situationen 180 grader. Det havde vi slet ikke forestillet os, da vi startede op for tre år siden, siger Chanette Larsen.

Annonce

Gør livet lettere

Særligt siden man i oktober 2017 indførte fuld onlinebooking og dermed ”tvang” patienterne til altid selv at booke deres tider, er det gået stærkt.

Dengang bookede hver tredje selv tid online. I dag, to år senere, er det 97 procent af de over 11.500 patienter, der var gennem afdelingen i april til juni, som enten selv bookede eller ringede ind for at få en tid.

Det har samtidig betydet, at ventetid i praksis er aflivet helt. Til sammenligning var ventetiden i første kvartal 2016 i gennemsnit 22 minutter.

Systemet til selvbooking, som it-konsulentvirksomheden Capgemini står bag, er nu klar til at blive rullet ud på alle hospitaler i Vestdanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce