Annonce
Randers

Skal din forening have del i 100.000 kroner? Fond sender penge efter genåbning af Randers’ foreningsliv

- Medlemmerne savner fællesskabet, og foreningerne savner liv i hus og haller, siger bankdirektør i Spar Nord Randers, Torben Larsen om initiativet med at støtte genåbningen af det lokale foreningsliv. Billedet er fra et senioridrætsstævne i Spentruphallen i 2018. Foto: Annelene Petersen
Spar Nord i Randers har i samarbejde med Spar Nord Fonden fået mulighed for at uddele 10.000 kroner til ti lokale foreninger. Her kan dem med et godt projekt søge om at få del i penge til at sparke deres forening i gang efter coronakrisen.
Annonce

Randers: - Alle vores bankkunder er jo også deltagere, frivillige eller har børn, som deltager i det lokale foreningsliv. Det vil vi gerne bakke op om, siger Torben Larsen, direktør i Spar Nord Randers.

Han tror, at vi alle sammen oven på coronakrisen går og sulter efter den hverdag, som vi havde før. Derfor greb han fat i muligheden, da Spar Nord Fonden lancerede et større foreningsstøtteprogram baseret på crowdfunding.

- Helt lokalt vil vi gerne sætte lidt turbo og reelle kroner og øre på sagen, forklarer han om baggrunden for, at banken nu i samarbejde med fonden kan uddele 100.000 fordelt på 10 foreninger i Randers Kommune.

Der er ingen særlige krav til de projekter, som pengene kan gå til andet end, at de skal give en klar beskrivelse af projektet, som der søges til, og økonomien i det.

- Vi er meget åbne. Der er så meget indebrændt energi derude, så det skal vi have frigivet, forklarer Torben Larsen.

Derefter vil en komité på tre personer med bankdirektøren som sekretær vurdere hvilke projekter, der skal have glæde af pengene. I komitéen sidder Axel Præstmark fra Randers Amtsavis, Morten Arnesen, formand for Spar Nords Bankråd, og fritidskonsulent Jesper Jacobsen fra Randers Kommune.

Axel Præstmark håber på mange ansøgninger, så pengene kan gå til de bedste projekter – og ikke bare til dem, der har søgt.

Annonce

Kort ansøgningsfrist

Bankdirektøren håber, at man kan støtte nogle lokale projekter hos nogle af de foreninger, som er kommet under pres på grund af usikkerheden omkring genåbningen.

- Vi vil gerne støtte nogle af de ildsjæle, som med stort engagement brænder for at gøre noget for andre, forklarer han.

Ansøgningsfristen for kampagnen, som skydes i gang med annoncer fra på mandag, bliver 25. maj og ikke længe derefter vil komitéen kunne fortælle, hvor pengene ender.

- Det er nu, vi skal have gang i at få genåbnet tingene, slår bankdirektøren fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce