Annonce
Randers Onsdag

Skolevej spærres, busrute omlægges og flere veje ensrettes: Cykelløb forstyrrer trafikken anden pinsedag

Normalt tropper der tilskuere op, når Randers Cykleklub af 1910 er vært for Principialøbet. I år opfordres de dog til at blive væk. Foto: Annelene Petersen
Hvis du er på vej hjem fra pinseferie mandag 24. maj og bor i Harridslev, Støvring eller Albæk, er det nu, du skal læse med. En 11,9 kilometer lang rute er nemlig ensrettet det meste af dagen, hvor Principia Landevejscykelløb løber af staben. Se kortet i artiklen her.

Randers: Selvom Tour De France-feltet alligevel ikke kommer til at være at finde på de danske landeveje i år, er der heldigvis andre, lokale løb, der ruller ud på vejene på trods.

I pinsen afvikles der hele tre cykelløb i det midtjyske, og Principia Landevejscykelløb, der i år er arrangeret af Randers Cykleklub af 1910, er et af dem.

Løbet er for cykelryttere i alle aldre, og deltagernes alder spænder efter sigende fra 9 år til godt over de 70 år, skriver Randers Cykleklub af 1910 i en pressemeddelelse.

Annonce

Trafikale problemer

Løbet afholdes med start og mål ved Korshøjskolen på Skolevænget, og ruten går fra Harridslev til Støvring, Støvringgård, Østrup, Albæk og tilbage til Albæk. Det betyder ensretning på hele ruten, samt en total afspærring af Skolevænget i Harridslev, hvor Korshøjskolen ligger.

Derudover kommer cykelløbet også til at påvirke busrute 238, der omlægges.

Ensretning, afspærring og omlægning gælder fra kl. 8.00 mandag 24. maj, og forventes at ophøre cirka 17.15 samme dag.

Beboere langs ruten og øvrige trafikanter skal følge ensretningen. Nogle af cykelrytterne vil være ledsaget af både biler og motorcykler, og rytterne sendes afsted hele dagen i forskellige grupper.

Følgende veje vil være ensrettede på dagen

Halagervej fra Skolevænget mod Støvring

Kronjydevej gennem Støvring til Nørreskovvej

Nørreskovvej fra Støvring til Støvringgårdsvej

Støvringgårdsvej/Østrupvej til Østrup og videre til Albæk

Harridslevvej fra Albæk mod Harridslev

Skolevænget vil være helt afspærret

Annonce

Campione Pinse Cup

I pinsen køres der udover løbet ved Randers mandag også løb ved Silkeborg lørdag og ved Herning søndag. Hvert løb køres som selvstændigt pointgivende DCU-løb, men de tre løb udgør tilsammen Campione Pinse Cup 2021.

Serien køres efter pointsystem (pointgivning 50-1, vinderen af et løb får 50 point, nr. 2 får 49 point osv.). Rytteren med den højeste pointscore efter de tre løb vinder etapeløbet.

Ved pointlighed er resultatet af det tredje løb ved Randers, der er afgørende. Det er Rolf Sørensens tøjmærke Campione, der er navnesponsor for Pinse Cuppen, og mærket uddeler derfor efter hvert løb en gul førertrøje.

Ved Randers køres der 10 omgange på den 11,9 kilometer lange rute.

Annonce

Lokale deltagere

Lokalt har Randers Cykleklub af 1910 to ryttere med i den næstbedste klasse, klasse B, nemlig Morten Holt og Martin Asvig.

Længere nede i rækkerne har klubben efter eget udsagn gode chancer for placering i U17 med Frederik Dupont Hougaard og i U15 pige med Julie Schmidt.

Efter løbet vil diverse affald langs ruten blive samlet op, og dette arbejde vil senest være afsluttet et par dage efter løbet.

Randers Cykleklub af 1910 håber på beboernes forståelse og tålmodighed, og håber også, at beboerne i området har lyst at se lidt cykelløb i løbet af dagen, når de forskellige aldersklasser cykler lige forbi.

Af hensyn til forsamlingsforbuddet vil der ikke være åbent for publikum ved målstregen.

Grafik: Mette Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Tegn på at du kan have rotter

Annonce