Annonce
Randers Onsdag

Slut med at købe i butik: Fra nytår skal de ældre i Randers bruge webshop for at købe pensionistkort

Fra nytår er det slut med at købe pensionistkort til busserne hos Føtex i Dytmærsken. Derefter kan det kun ske via Midttrafiks webshop. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Midttrafik henviser fra nytår ældre i Randers, Struer og Holstebro til at købe deres pensionistkort til den offentlige trafik på webshop - eventuelt med hjælp fra pårørende.
Annonce

PensionistkorRanders: Fra 1. januar 2021 lukker Midttrafik for salget af pensionistkort fra Føtex Dytmærsken, Randers.

Fremover skal førtidspensionister og pensionister købe deres pensionistkort i Midttrafiks webshop på trafikselskabets hjemmeside. Midttrafik står klar med en hjælpende hånd til de kunder, som ikke kan bestille selv. De kan ringe til Midttrafik og bestille deres pensionistkort.

Siden foråret har førtidspensionister og pensionister i Region Midtjylland haft mulighed for at købe deres pensionistkort i Midttrafiks webshop.

Annonce

Slut med fysisk salg

Fra 1. januar 2021 skal kunderne i Randers bestille deres pensionistkort online. I forvejen er der en del kommuner i Midtjylland, der ikke længere har salg af pensionistkort i fysiske butikker, og fra 1. januar er det kun Midttrafiks kundecenter i Aarhus, der sælger pensionistkort fra butikken.

Pensionistkortet

Pensionistkortet er et buskort specielt rettet mod pensionister.

Du kan få buskortet, på et hvilket som helst tidspunkt, fra den dag du fylder 65 år. Du kan også få buskortet, hvis du er tilkendt førtidspension.

I Randers Kommune er det muligt for alle over 65 at få et buskort ekstra billigt. Du kan få buskortet på et hvilket som helst tidspunkt, fra den dag du fylder 65 år - samt når du får tilkendt førtidspension.

For at komme i betragtning til buskortet, skal du have bopæl i Randers Kommune.

Buskortet gælder i 1 år fra den dato, du køber buskortet.

Buskortet gælder til alle bybusser, lokale og regionale busser inden for Randers Kommune. Du kan gratis medtage to børn under 12 år i bussen. Der skal dog betales tillæg for kørsel med natbus.

Struer, Holstebro og Randers har i øjeblikket også salg af pensionistkort, men overgår også til webshop-løsningen fra nytår.


Nu ser vi tiden an.

Fatma Cetinkaya (S), formand for omsorgsudvalget


I Randers koster pensionistkortet 365 kroner, og fra nytår skal det altså købes via nettet.

Pensionistkortet er et selvbetjeningsprodukt, som kunderne bestiller online. I de tilfælde, hvor kunderne ikke har adgang til internet eller computer, ikke har pårørende der kan hjælpe, eller ikke har adgang til pc på bibliotek eller borgerservicecenter, tilbyder Midttrafik, at kunderne kan ringe og bestille kortet telefonisk ved Midttrafik Kundecenter, skriver Midttrafik i en pressemeddelelse.

Annonce

Nødvendigt med email

For at kunne bestille kortet online, skal kunden have email og betalingskort. Hvis kunden ikke har en email, opfordrer Midttrafik den ældre til at få hjælp af en pårørende.

Pensionistkortet

Hvis du er +65 år eller førtidspensionist, kan du købe et pensionistkort på pap, som er gyldigt i hele din kommune. 

Midttrafik tilbyder to former for pensionistkort, afhængig af kommunen: Deltidskort og fuldtidskort. 

I Randers Kommune kan man købe fuldtidspensionistkort. Kortet koster 365 kr. pr. år, svarende til 1 kr. om dagen.

Fatma Cetinkaya (S), der er formand for omsorgsudvalget i Randers, påpeger at de ældre kan få hjælp hos Borgerservice. Endnu har politikerne ikke drøftet, hvad ændringen eventuelt kan betyde for kommunens pensionister.

- Nu ser vi tiden an, siger Fatma Cetinkaya.

Så må politikerne vurdere, om det er noget, der giver anledning til udfordringer, og i så fald gøre noget ved det, påpeger hun.

Midttrafiks bestyrelse vedtog i 2018 en ny salgsstrategi, der skal fremme øget digitalisering og på sigt ingen salgssteder udover Midttrafik Kundecenter. Senere samme år blev det besluttet, at salget af pensionistkort skulle ske via webshop, når webshoppen var klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Et møde mellem himmel og jord

Randers Onsdag

Antennen er alfa og omega

Randers Onsdag

I Modeljernbaneklubben Gudenå er det meget vigtigt, at modellerne bliver så tro mod originalerne som muligt, bare mindre: Bygger en tro model af tog-verden i skala 1:87

Annonce