Annonce
Randers Onsdag

Sosu-uddannelserne i Randers oplever endelig fremgang

Fremgangen i elevtal glæder Sosu-skolens direktør Maria Dyhrberg Rasmussen. - Vi tilbyder uddannelser, der appellerer til elever, som vil arbejde med mennesker og skabe sig en spændende karriere inden for sundhedsområdet, siger hun. PR-foto
Behovet for social- og sundhedshjælpere og assistenter vokser stort de kommende år - men længe har det skortet på ansøgere og elevpladser. Nu ser udviklingen ud til at være vendt i Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Randers Kommuner.
Annonce

Randers: Det går den rigtige vej for Randers Social- og Sundhedsskole, der forleden kunne byde 147 nye elever velkommen på skolens to afdelinger. Det er markant flere end sidste års januarstart.

De nye elever starter på grundforløbet på uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent, og 31 nye elever begynder på grundforløbet for den pædagogiske assistentuddannelse. Særligt markant er optaget på skolens sosu-uddannelser, hvor der er i år er kommet 26 procent flere elever på årets første optag.

Der er et stort behov for nye social- og sundhedshjælpere og assistenter de kommende år, og derfor har Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Randers Kommune, som skolen uddanner elever til, øget antallet af elevpladser.

Kort om uddannelsen

Randers Social- og Sundhedsskole optager nye elever tre gange om året; i januar, maj og oktober.
Efter grundforløb 2 på 20 uger kan eleverne gå videre til hovedforløbet, hvor de ansættes som elever i
kommunerne og skiftevis er i praktik og i skoleforløb.
Hovedforløbet for social- og sundhedshjælpere tager et år og to måneder, mens hovedforløbet for socialog sundhedsassistenter tager to år og ni måneder.
Annonce

Flere pladser til flere elever

Efter at have oplevet aktivitetsnedgang i de seneste år, glæder det skolens direktør Maria Dyhrberg Rasmussen, at flere elever har valgt en fremtid inden for social og sundhed.

- Vi har fået tildelt 25 procent flere uddannelsespladser i år. Samtidig viser fremgangen, at der atter er stor interesse for at arbejde inden for faget, og at vi tilbyder uddannelser, der appellerer til elever, som vil arbejde med mennesker, siger hun i en pressemeddelelse.

Skolen har sammen med kommunerne startet forskellige initiativer for at rekruttere nye elever. Blandt andet gennem forløbet Før-Sosu, hvor ledige kan komme i et forberedende forløb til uddannelsen. I alt er 118 elever startet på afdelingen i Randers og 29 i Grenaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce