Annonce
Randers Onsdag

Sprøde, lækre italienske småkager

Bagenørdens italiensk-inspirerede biscotti. Foto: Gitte Hansen
Annonce

Hvad kan man trylle af en krukke Amarena-kirsebær? Godter, biscotti, risalamande?

Altså det mest oplagte er jo lave lave luksus-topping til risala mande. Oh la la. Jeg skal love for, at Amarena kirsebær løfter niveauet for kirsebærsauce. Sikke smagfulde bær. Smagen er intens, sød og kraftig. Du skal ikke overdrive med bærrene. Start med en lille skefuld på din ris a la mande, fire-fem bær, måske, ellers vil kirsebærsmagen overdøve.

Amarena kirsebær smager helt ,som kirsebær naturligt smager. Den ægte vare. Kirsebær af høj kvalitet.

Risalamanden smagte skønt, men i dag er der helt andre lækkerier på programmet, nemlig biscotti med mandler, chokolade og kirsebær. Halløj en lækkerbisken.

Sprøde, lækre italienske småkager, som smager skønt, og som er rigtigt nemme at lave.

Biscotti er italienske mandelsmåkager. Biscotti betyder "dobbelt-bagt", og det er denne bageproces, der giver kagerne knasende sprødhed. Dyp gerne din biscotti i kaffen, så smager de bedst, og du undgår tandskader

Der er ikke fedtstof i kagerne, så de er rimeligt kaloriefattige, hvis man altså fraregner mandel-, chokolade- og sukkerkalorierne. Du kan variere indholdet i biscotti. Jeg har lavet mange varianter, f. eks. med tranebær og marcipan og en variant med kakao, appelsin og abrikos. Prøv også gerne en biscottivariant med julefornemmelser

I dagens variant tilsatte jeg chokolade, mandler og Amarena kirsebær. Jeg var spændt på, om projektet ville lykkes. Ville de våde kirsebær gøre kagerne for bløde? Dejen krævede en smule ekstra mel i forhold til almindelige biscotti, men de blev fint sprøde og sikke en lækker smag!

Sprøde italienske mandelsmåkager med kirsebær og chokolade

Portioner: cirka 70 stk.

Ingredienser

300 gram hvedemel
250 gram sukker
2 tsk. bagepulver
3 æg
200 gram mandler
Ca. 100 gram chokolade
75-100 gram Amarena kirsebær andre kirsebær kan bruges, også friske eller tørrede. Kan erstattes af tranebær, figner eller dadler?

Sådan gør du

Bland mel, sukker og bagepulver. Start med 275 gram mel og gem 25 gram. Rør æg i et af gangen.

Hak mandler og chokolade groft og bland i dejen.

Dejen bliver hård og fast. Brug gerne din røremaskine til at ælte, men dejen kan også æltes med fingrene.

Hak kirsebærrene groft og tilsæt. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen bliver er for blød. Det er her du måske skal bruge de sidste 25 gram. Dejen skal være så fast, at du vil kunne forme "dejpølser" med fingrene, uden den hænger for meget fast i fingrene. Nøjes med så lidt mel som muligt.

Form tre lange "dejpølser"

Bag kagerne første gang i 15-20 minutter v. 150 grader varmluft. Når kagerne er sprøde og gyldne er de færdige, eller næsten færdige, for de skal bages igen om lidt.

Efter 1. bagning skal kagerne hvile i 10 minutter, herefter skal de skæres ud i 1½ cm stykker Brug en savtakket kniv. Løsn kagerne lidt fra hinanden.
Nu skal kagerne bage 8 minutter igen v. 150 grader.

Lad kagerne køle godt af inden du putter dem i glas/kagedåser.

<p class="Fakta.rub">Bagenørden</p>

Gitte Hansen driver mad- og kagebloggen ”Noget i ovnen hos Bagenørden”- en velbesøgt blog, der hver måned har omkring en kvart million besøg og over en halv million sidevisninger. Du finder bloggen på https://nogetiovnen.dk

"Noget i ovnen" findes også som app med over 1000 opskrifter. Den kan købes i App Store og i Google Play.

Gitte Hansen bor i Haslund, er gift med Bo på 22. år og har to voksne børn. Til daglig kan du møde Gitte Hansen på Randers Bibliotek, hvor hun arbejder fuldtid som bibliotekar – med fokus på blandt andet webformidling, undervisning og betjening af studerende.

I fritiden nyder Gitte Hansen naturen, familielivet og elsker at være i sit sommerhus i Fjellerup, læse krimier og bage kager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce