Annonce
Randers Onsdag

Støvringgaard Festspil efterlyser skuespillere der vil være med i musikalen "Frk. Nitouche"

Isabella Tønnesen var taget fra Aarhus til Randers for at gå til audition på Støvringgaard Festspils "Frk. Nitouche". Til daglig arbejder hun i kundesupport i Bauhaus i Tilst, men hun dræømmer om at blive skuespiller. "Det jeg godt kan lide ved skuespil er at leve mig ind i en anden karakter end den jeg er som privatperson, om det så er det fjollede eller mere dramatiske er ikke så vigtigt, bare det er noget, jeg synes, jeg passer ind i. Desuden synes jeg, det er spændende at bryde grænser som eksempelvis at stå på en scene og synge foran et publikum", siger hun. Foto: Frank Pedersen
Hvis du vil være med i Støvringgaard Festspils opsætning af Frk. Nitouche til sommer, har du mulighed for at deltage i festspillets ekstra-audition 27. januar.
Annonce

Randers/Mellerup: Sidste år havde det traditionsrige Støvringgaard Festspil planlagt at opføre den danske lystspilklassiker "Frk. Nitouche", men måtte desværre aflyse forestillingen.

Ved den seneste generalforsamling havde den daværende bestyrelse anbefalet en opløsning af festspils-foreningen, men sådan gik det ikke. I stedet blev der valgt en helt ny bestyrelse og med den i spidsen, gør Støvringgaard Festspil endnu et forsøg på at samle et hold til opførsel af "Frk. Nitouche" i begyndelse af juni på den vanlige scene i den gamle Støvringgaard klosterhave i Mellerup.

Støvringgaard Festspil havde derfor i denne uge indkaldt til åben audition i Fritidscentret, Vestergade 15.

- Vi er godt klar over, at vi er sent ude i forhold til at holde audition, men vi har besluttet os for at gøre et forsøg på at få en forestilling op at stå i år, siger Allan Blak, der er Støvringgaard Festspils nye formand. Han tilføjer, at der skal bruges omkring 20 personer til at udfylde opgaverne på og bag scenen for at forestillingen kan spilles.

- Mange af dem der plejer at være med hos os er allerede engageret andre steder til sommer, men nu giver vi det et skud og ser hvor mange, der kommer, fortsætter han og fortæller, at bestyrelsen har besluttet, at der vil være en ekstra audition 27. januar i Fritidscentret, Vestergade 15, lokale 6 klokken 19-22.

- Man behøver ikke tilmelde sig på forhånd og alle der har lyst til at være en del af det særlige fællesskab i festspillet er meget velkomne, siger Allan Blak.

Skulle det ske, at der ikke er nok til at forestillingen kan sættes op, så har bestyrelsen for Støvringgaard Festspil allerede besluttet at gøre et nyt forsøg til næste år, hvortil man vil være langt tidligere ude med at holde auditions.

- Støvringgaard Festspil har eksisteret i omkring 30 år og vi vil gøre alt for at festspillet kan fortsætte, siger Allan Blak, der tilføjer, at i forhold til foreningens økonomi, så har alle de der havde penge til gode i forbindelse med sidste års aflysning nu fået deres penge.

- Det gælder både dem, der havde nået at købe billetter og vores leverandører, understreger han.

Støvringgaard Festspils audition-team håber, at samle nok til at kunne udfylde rollerne i "Frk. Nitouche", så foretillingen kan sættes op til sommer. Bagerst fra venstre er det bestyrelses medlerne Ulla Knudsen, Betina Pedersen og formand Allan Blak samt Thomas Buch der er musikansvarlig ved audition. Forrest fra venstre ses forestillingens instruktør trio: Jan Elkjær, Morten Blak Pedersen og Belinda Wilfing Blak. Foto: Frank Pedersen
Annonce

Drømmer om en karriere som skuespiler

En af dem der dukkede op til audition var 26-årige Isabella Tønnesen, der bor i Aarhus og i onsdags havde taget toget til Randers.

- Jeg kan godt lide "Frk. Nitouche" både som film og teaterforestilling, så da jeg på Facebook så, at der var audition, tænkte jeg, at det ville jeg prøve, siger hun og tilføjer, at hun ikke har noget imod regelmæssigt at skulle tage turen fra Aarhus til Randers, hvis hun kommer med i forestillingen.

- Jeg gik på et teatergrundhold på Randers Egnsteater i sæsonen 2017/18, så jeg er vant til turen, siger Isabella Tønnesen, der til daglig arbejder i kundesupport hos Bauhaus i Tilst, men hun drømmer om en dag at blive skuespiller.

- Det ville være fantastisk at kunne leve af at lave skuespil, derfor går jeg til optagelsesprøve på skuespillerskolen og laver så meget teater, kortfilm og reklamefilm som jeg kan i min fritid, siger hun og fortæller at hun til marts skal være med i musikalen "Legally Blond", der opføres i Hedensted.

- Inden da skal jeg være med i Dystopia Entertainments interaktive forestilling, "Haunted Castle", i Vejle, hvor jeg har rollen som en vampyrtjenerinde, så jeg er storforbruger af offentlig transport, siger hun.

Isabella Tønnesen fortæller, at det er relativt nyt for hende at lave teater.

- Det er noget, jeg altid har haft lyst til, men det var først for et par år siden, jeg tog mod til mig og turde gøre noget ved det, siger hun.

- Det jeg godt kan lide ved skuespil er at leve mig ind i en anden karakter end den jeg er som privatperson, om det så er det fjollede eller mere dramatiske er ikke så vigtigt, bare det er noget, jeg synes, jeg passer ind i. Desuden synes jeg, det er spændende at bryde grænser som eksempelvis at stå på en scene og synge foran et publikum, siger Isabella Tønnesen, der syntes, at hendes audition var gået godt.

- Jeg var lidt nervøs i begyndelsen, men det er jeg altid, det slipper jeg nok aldrig af med, siger hun med et smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce