Annonce
Randers Onsdag

Støvringgaard Festspil prøver igen til næste år

Nørhald Musik- og Teaterforening har gennem årene fejret store triumfer med Støvringaard Festspil. Eksempelvis med musical-udgaven af "Matador" i 2015. Arkivfoto: Annelene Petersen
For få fremmødte til auditions resulterer i, at Støvringgaard Festspils opsætning af Frk. Nitouche ikke bliver til noget i år. Men det skal, i følge bestyrelsesformand Allan Blak Pedersen, ikke tolkes som, at foreningen lukker ned. - Vi holder den gående med vores vinterspil, og så prøver vi igen til næste år, for Støvringgaard Festspil simpelthen er for god en tradition, til bare at nedlægge foreningen, siger han.
Annonce

Støvringgaard: Støvringgaard Festspil havde i januar inviteret til tre auditions i Randers i forbindelse med forestillingen "Frk. Nitouche", der efter planen skulle opføres denne sommer.

- Vi skulle bruge omkring 20 til at lave forestillingen, men da der kun mødte fem interesserede op, har vi i bestyrelsen besluttet at aflyse denne sommers festspil, siger Allan Blak Pedersen, bestyrelsesformand for Nørhald Musik- og Teaterforening, der står bag de traditionelle sommer-festspil i Støvringgaard klosterhave.

Musik- og teaterforeningen var også nødt til at aflyse sommer-forestillingen i 2019, men foreningens bestyrelse har besluttet at gøre et nyt forsøg på at få en forestilling op at stå i sommeren 2021.

- Aflysningerne har haft forskellige årsager. Selv om vi vidste godt, at vi i år var meget sent ude i forhold til at indkalde til auditions, ville vi alligevel gøre et forsøg, men vi må erkende, at der var for sent, siger Allan Blak Pedersen, der pointerer, at aflysningen på ingen måde skal tolkes som, at foreningen lukker ned.

- Vi holder den gående med vores vinterspil, "Mord eller guldbryllup", i Korshøjskolens festsal 21. og 22. februar, og så vil vi i god tid - allerede til efteråret - indkalde til audition på næste års sommerspil, fortsætter han og tilføjer, at der endnu ikke er taget en beslutning om, hvilken forestilling der bliver tale om udover, at det bliver en musical.

- Og selv om festspillet ikke bliver til noget, holder vi fast i vores foredrags-arrangement med Lone Hertz på Korshøjskolen 1. juni under Elro-dagene. Foredraget har titlen "Fra Frk. Nitouche til foredragsholder", hvor hun vil fortælle om sin karriere, siger Allan Blak Pedersen, der tilføjer, at det også er planen at opføre et vinterspil i 2021.

- I bestyrelsen er vi enige om, at Støvringgaard Festspil simpelthen er for god en tradition til, at vi bare nedlægger foreningen, siger Allan Blak Pedersen.

Støvringgaard Festspil i Størginggaard klosterhave er en sommertradition dre går flere årtier tilbage i tiden, men i år har Nørhald Musik- og Teaterforening, der står bag festspillet, måttet opgive at sætte en forestilling op. "Det skal dog på ingen måde tolkes som, at foreningen lukker ned. Vi holder den gående med vores vinterspil, "Mord eller guldbryllup", i Korshøjskolens festsal og så er dte palanen at vi vender tilbage med et festspil sommeren 2021", siger Allan Blak Pedersen, bestyrelsesformand i Nørhald Musik- og Teaterforening. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce