Annonce
Randers Onsdag

Stinne mødte Hanne og de fik en god idé: Nu tilbyder flere kendte danskere deres hjælp

En lang række kendte danskere støtter op om indsamlingen til fordel for foreningen 'Organdonation - ja taks' familiecamp ved at skrive personlige hilsner på Hanne Kochs malerier. Foto: Frank Pedersen
Kunstner Hanne Koch og hjertetransplanterede Stinne Madsen samarbejder om en indsamling, der har til formål at give børn og unge med organsvigt samt deres familie en tiltrængt pause fra en hverdag, der er præget af sygdom og bekymringer i form af deltagelse på foreningen ’Organdonation – ja tak’s familiecamp.

Randers: På Tronholmen kan du palmesøndag 10. april klokken 10-12 deltage i ’Kunst for livet løb/walk’. Initiativtagerne er kunstner samt indehaver af ’Galleri Randers’, Hanne Koch og Stinne Madsen, der for knap to år siden fik et nyt hjerte.

Ved ’Kunst for livet løb/walk’ kan du gå eller løbe en valgfri distance. Det koster 100 kroner at deltage og beløbet går til Stinne Madsen og Hanne Kochs indsamling til fordel for den årlige familiecamp i regi af foreningen ’Organdonation – ja tak’.

Udover arrangementet 10. april samler Hanne Koch og Stinne Madsen løbende ind til samme forening og gode formål. Det gør de ved at sælge udvalgte Hanne Koch malerier som er forsynet med hver sin personlige hilsen fra en lang række kendte danskere som eksempelvis Burhan G, Lis Sørensen, Claus Holm, Micki Cheng, Anders Blichfeldt, Peter Mygind og Ulf Pilgaard.

Annonce

Gavekøb blev til samarbejde for en god sag

Når Hanne Koch og Stinne Madsen fortæller om deres fælles projekt, lyder det som om, de har arbejdet samme om det gennem lang tid. Men det er ikke tilfældet.

- For cirka halvandet år siden var jeg inde i Hannes galleri for at købe et lille maleri, jeg ville bruge som gave i forbindelse med, at jeg skulle besøge og støtte en familie, hvor en far skulle donere sin ene nyre til deres to-årige søn, fortæller Stinne Madsen.

- Stinne havde fortalt, hvad maleriet skulle bruges til, så jeg spurgte, om vi kunne lave en eller anden form for samarbejde, siger Hanne Koch, der tidligere har brugt sin kunst til at støttet op om indsamlinger til blandt andet Unicef.

- Efter at have tænkt over det et par dage, kom jeg frem til, at hvis Hanne og jeg skulle lave noget sammen, skulle det være for at støtte foreningen ’Organdonation – ja tak’, som jeg i forvejen var frivillig i og har en stor passion for, da den gjorde en kæmpe forskel for mig både før og efter, jag fik mit nye hjerte, siger Stinne Madsen.

Næste skridt i samarbejdet var at finde ud af, hvordan Stinne Madsen og Hanne Koch kunne lave en indsamling. Disse overvejelser resulterede i projektet, med de kendtes personlige hilsner på Hanne Kochs malerier, der har et kors, et hjerte og en hjerterytme som motiv.

Annonce

Rammer lige så mange som kræft

Beslutningen om at sætte gang i indsamlingsprojektet blev taget samtidig med, at coronasmitten atter begyndte at accelerere, hvilket betød, at Stinne Madsen af sin læge blev beordret i isolation, da hun som hjertetransplanteret var i højrisikogruppen.

- Jeg endte med at være isoleret i fire måneder, hvor jeg brugte tiden til at sende mails og ringe rundt til de kendte for at spørge om de ville støtte op om indsamlingen. Jeg havde ikke prøvet sådan noget før, men det var fedt at have noget at tage mig til, så jeg ikke bare sad og sygnede hen i min isolation, siger Stinne Madsen.

- Kræft rammer mange familier, men jeg tror, at der er lige så mange familier, hvor der er en, der lider af hjertesvigt eller anden form for organsvigt, det er bare ikke rigtig noget, man taler om, siger hun.

Stinne Madsen antagelse skyldes, at efterhånden som hun fik kontakt til flere og flere af de kendte, fandt hun ud af, at hel del af dem selv havde været berørt af organsvigt enten ved at de selv har været ude for det eller at det har ramt en i familien eller i den nære omgangskreds.

Annonce

Skaber også økonomiske bekymringer

Malerierne med de kendtes hilsner varierer i størrelse og det samme gør priserne. Fælles er dog at godt halvdelen går til indsamlingen til fordel for ’Organdonation – ja tak’ familiecamp, der er en sommerlejr for familier med børn og unge, som lever med organsvigt eller er transplanteret.

- Familiecampen er en pause for hele familien fra en hverdag, der er præget af sygdom og bekymringer, fortæller Stinne Madsen.

Hun tilføjer, at det har store konsekvenser for hele familien, når en datter, søn, bror eller søster rammes af så svær sygdom. Blandt andet fordi det ofte betyder, at den ene eller begge forældre er nødt til at stoppe med at arbejde for at tage sig af deres syge barn.

- Så udover at have bekymringer i forhold til selve sygdommen, rammes familien også af økonomiske bekymringer. Der er simpelthen ikke penge til, at de selv kan betale for at deltage i familiecampen, derfor er det vigtigt, at vi får samlet så mange kroner ind som muligt for at give flest mulighed for at kunne deltage, siger Stinne Madsen, der sammen med Hanne Koch har sat 80.000 kroner som målet for indsamlingen – et beløb de er fuldt ud overbeviste om, at de nok skal nå.

Annonce

Sådan deltager du

Stinne Madsen fortæller, at der løbende er flere og flere fra det randrusianske butiksliv, der støtter op om 'Kunst for livet løb/walk' som eksempelvis Bauhaus, Bilka, Føtex, Vorup Blomster, HC Farver, Frk. Flora, Photocare, Alt-til-løb.dk, Hi-Fi Butikken, kosmetolog Minna Sanders og Sinnerup.

Hun tilføjer, at man kan tilmelde sig arrangementet på Tronholmen 10. april ved at sende 100 kroner til MobilePay-nummeret 65900 og i kommentarfeltet skrive: Løb i Randers.

I forbindelse med arrangementet på dagen vil der blive afholdt en auktion, hvor de mange ting, der er blevet doneret fra de lokale butikker, kommer under hammeren. Indtægterne fra auktionen går ligesom deltagergebyret ubeskåret til ’Organdonation – ja tak’ familiecamp.


Annonce
Randers Onsdag

Byggeri skrider planmæssigt frem: Klar med åbningstidspunkt for ny butik i midtbyen

Annonce
Randers Onsdag

Hanne Falk har aldrig drømt om at kunne leve af sin kunst: – Jeg er afhængig af at være en del af et større fællesskab

Annonce
Randers Onsdag

Randrusiansk kunstner er ikke i fare for at løbe tør for kontanter: Jeg laver selv mine penge

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Jonathan blev træt af altid at gå på kompromis i bands: - Jeg er gået solo for at spille den musik, jeg brænder for

Randers Onsdag

1. maj vajer de røde faner frit igen efter corona

Randers Onsdag

Her kommer kommune og butikker med kost og spand

Randers Onsdag

John fører an: Kom og gå med

Randers Onsdag

Gågruppen er meget mere end motion

Randers Onsdag

Randers-klinik sætter priserne ned: Romina har truffet stor beslutning

Annonce