Annonce
Randers Onsdag

Stjernekok vender hjem til Randers: Laver mad med sin gamle læremester

Kokken Rasmus Munk blev med åbningen af restaurant "Alchemist II" verdenskendt. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Det bliver intet mindre end et stjernetræf fra gastronomiens verden, når en af verdens bedste kokke, Rasmus Munk, mødes med fem af sine dygtigste østjyske kolleger for at skabe en helt særlig menu, som kun bliver serveret én enkelt aften.
Annonce

Læsten: Kunne du tænke dig at sætte tænderne i en menu lavet af seks af landets bedste kokke? Så er det nu, du skal slå til.

Søndag 4. oktober byder lokale topkokke nemlig op til gastronomisk legestue med stjernekokken Rasmus Munk, der for en stund vender hjem til Randers. Det er Cold Hand Winery, der står bag arrangementet, og her kan direktør Jens Skovgaard ikke få armene ned over det hold, det er lykkedes at samle.

- Det bliver et kokketræf i særklasse, fastslår han og tilføjer:

- De seks kokke kommer til at hygge sig i køkkenet og gå rundt og lave mad sammen. De har hver især forberedt både en snack og en ret, som udtrykker deres gastronomiske identitet, forklarer Jens Skovgaard og tilføjer, at retterne bliver serveret sammen med vine fra Cold Hand Winery.

Annonce

To michelinstjerner

På grund af coronasituationen er der kun plads til 60 spisende gæster til arrangementet, og Jens Skovgaard er ikke i tvivl om, at billetterne vil blive revet væk, når der en af de nærmeste dage bliver åbnet for salget på Cold Hand Winerys hjemmeside.

Med tanke på, hvor populær Rasmus Munks mad er, er det da heller ikke utænkeligt. Da han åbnede Restaurant Alchemist II på Refshaleøen på Nord-Amager i august sidste år, blev der udsolgt på fire minutter, og 6500 personer skrev sig på ventelisten til et bord.


De har hver især forberedt både en snack og en ret, som udtrykker deres gastronomiske identitet.

Jens Skovgaard, direktør, Cold Hand Winery


Siden da er det kun gået fremad for den unge kok. I oktober 2019 blev hans restaurant kåret til Danmarks bedste. I december var restauranten på Magasinet Forbes' liste over verdens ti bedste restauranter. Og i februar 2020 blev Rasmus Munk med restauranten den første dansker til at modtage to stjerner på én gang fra michelinguiden.

Annonce

Mad med lærermesteren

Trods bragende succes på Sjælland har han dog fundet tid til at forlade Alchemist for en stund og i stedet komme til Læsten ved Randers for at lave mad.

Her får han selskab af Kevin Pindstrup og Emil von Benzon fra Norevent, Max Konrad Pedersen fra Cold Hand Winery, Tommy Friis fra Restaurant Fru Larsen og Martin Knuden fra Casa Kåtrup.

Den sidstnævnte kok, Martin Knudsen, var faktisk Rasmus Munks læremester, da den nu verdenskendte kok stadig var en grønskolling i branchen.

- Rasmus Munk startede som ung kokkeelev hos Martin Knudsen på Casa Kåtrup, og til oktober har de sagt ja til at mødes hos os og lave mad sammen igen, siger Jens Skovgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce