Annonce
Randers Onsdag

Stort kulturprojekt med unge talenter tager form

80 unge talenter fra Randers har i disse uger travlt med at udvikle det store kulturprojekt 'ID 2020 - ABOUT PEOPLE'. Foto: Dennis SV Kristensen
Unge talenter indenfor musik, kunst og teater arbejder i disse uger intensivt med deres præsentationer, som indgår i et spændende og nytænkende kulturformat i Randers
Annonce

RANDERS: Den 5. november præsenterer de 80 unge kulturtalenter fra Randers og omegn den stort anlagte event "ID Projekt 2020 – ABOUT PEOPLE". Tiltaget er en del af udviklingsprojektet Talentværket, som er et samarbejde på tværs af kulturinstitutioner og ungdomsuddannelser i Randers Kommune.

Formålet med Talentværket er at give de spirende lokale talenter inden for musik, teater og kunst en platform, hvor de kan udvikle deres kunstneriske talent. Det er med andre ord et projekt, der fokuserer på kulturbranchens vækstlag.

- Randers Kommune er allerede kendt for at have et fremtrædende kulturliv. Derfor er det oplagt, at vi gennem et projekt som dette arbejder på tværs af kulturinstitutioner og ungdomsuddannelse for at sætte fokus på den næste generation kulturudøvere, siger kulturkonsulent i Randers Kommune, Helga Hjerrild.

Annonce

Corona-sikret format

Årets talentpræsentation med ID Projekt 2020 kommer naturligvis til at bære præg af de restriktioner og begrænsninger, der er som følger af corona-pandemien.


Randers Kommune er allerede kendt for at have et fremtrædende kulturliv. Derfor er det oplagt, at vi gennem et projekt som dette arbejder på tværs af kulturinstitutioner og ungdomsuddannelse

Helga Hjerrild


- Coronaen har givet anledning til at vi alle skulle tænke ud af boksen, og nytænke proces og produktion af de unges kunstneriske udtryk. De forskellige hold har arbejdet individuelt, og så har vi sikret at coronaen ikke kan forhindre præsentationen af det kunstnerisk produkt, idet de unge talenter har produceret videoer, der både kan afvikles digitalt og bruges til den afsluttende event, forklarer Tine Eibye, der er producent på Randers Teater og kunstnerisk leder på årets ID Projekt.

Annonce

Mange kunstformer

Årets præsentation bliver således skabt ved hjælp af video-mediet. I netop disse dage er de 80 unge aktører ved at optage ni forskellige film.

Talentværket er et samarbejde mellem Randers Kommune og kulturinstitutionerne  Randers Kunstmuseum, Randers Musikskole, spillestedet Turbinen, Randers Teater og ungdomsuddannelserne Randers Statsskole, Paderup Gymnasium og Randers HF/VUC. Projektet er støttet af Kulturbånd Østjylland - et samarbejde mellem Kulturministeriet og Randers, Viborg, Silkeborg og Horsens Kommuner.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Randers Onsdag

Nu kommer Wolt til byen

Annonce