Annonce
Randers Onsdag

Tørvebryggen får 400 meter dobbeltrettet cykelsti

I slutningen af 2021 eller i begyndelsen af 2022 anlægger Randers Kommune en 400 meter lang cykelsti fra Odinsgade til krydset Havnegade/Kulholmsvej. Projektet tænkes sammen med første etape af byudviklingsprojektet Flodbyen Randers - Byen til Vandet. Illustration: Randers Kommune
Ny cykelsti skal skabe bedre fremkommelighed for cyklister langs Tørvebryggen og Havnegade. Anlæggelsen går i gang om godt et år.

Randers: Først havde Randers Kommune planer om en pontonbro til cyklister under Randers Bro langs Gudenå. Men med en pris 9,6 millioner kroner var den løsning for dyr.

Nu er en alternativ løsning ikke langt fra at blive realiseret, efter at Vejdirektoratet har sagt god for den løsning, som forvaltningen har fundet frem til, nemlig en 400 meter lang dobbeltrettet cykelsti langs den nordlige del af Tørvebryggen.

Fra Odinsgade over for Randers Regnskov til krydset i Havnegade/Kulhavnsvej, som af mange randrusianere er kendt for at være de bløde trafikanternes skræk.

Annonce

To fluer med et smæk

Fra kommunal side er det tanken, at cykelstiprojektet, der er støttet økonomisk af Vejdirektoratet, tænkes sammen med byfornyelsesprojektet Flodbyen Randers i forbindelse med realiseringen af første etape på Bolværksgrunden.

- På den måde slår vi to fluer med et smæk, siger direktør for udvikling, miljø og teknik i Randers Kommune, Jens Heslop.

Flodbyen Randers - etape 1

Bebyggelse

På Brotoften etableres boligbebyggelse på og bagved højvandsbeskyttelse. Boliger og (i begrænset omfang) kontor/detailhandel ved Busterminalen. Som en del af åbningstrækket etableres fælleshus med offentlige funktioner og boliger ovenpå samt hotel på Bolværksgrunden.

Infrastruktur og trafik

Som en del af åbningstrækket, etableres nyt kryds etableres til Busterminalen og Bolværkgrunden og eksisterende kryds på Havnegade nedlægges og erstattes af fodgængerpassage. Vejadgang til Pieren omlægges som ben i nyt kryds. Ny bebyggelse på Brotoften vejbetjenes af eksisterende overordnede veje samt nye mindre adgangsveje.

Byrum

Som en del af åbningstrækket etableres der et nyt byrum i Dytmærsken, som forbindes med ny fodgængerpassage langs ny rutebilstation og videre til nyt byrum – Flodlejet – på Bolværksgrunden.

Første etape af Flodbyen Randers handler om at skabe en god forbindelse fra Midtbyen til Bolværksgrunden og fjorden, hvilket indebærer, at indkørslen til busterminalen skal flyttes længere mod nord.

Flytningen af krydset giver mulighed for at skabe bedre forhold for de cyklister, der skal krydse Havnegade for at komme til og fra cykelbroen. Netop det har været en forudsætning for, at Vejdirektoratet har kunnet godkende ændringen af de oprindelige planer.

Annonce

Trafiksikkerhed

Vejdirektoratet ville i første omgang ikke godkende projektet, fordi det blev vurderet, at trafiksikkerheden for cyklisterne i Havnegade-krydset ikke var i orden. Det er den ifølge de nye planer.

Vejdirektoratet yder 2,64 millioner kroner i støtte til projektet, mens Randers Kommune selv må spæde til med omkring 4 millioner kroner.

Såfremt det viser sig, at anlægsudgiften for det samlede projekt bliver højere end den godkendte bevilling, vil der blive fremlagt en ansøgning om frigivelse af midler afsat på budgettet til realisering af Flodbyen Randers.

Annonce

I gang i 2021/2022

Jens Heslop forventer, at byggeriet går i gang i slutningen af 2021 eller i starten af 2022, samtidig med at der bliver taget hul på første etape af byudviklingsprojektet, hvilket ikke helt kommer til at gå ubemærket hen for byens trafikanter.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi generer trafikken mindst muligt. Hver gang, vi arbejder på Bolværksgrunden eller andre steder, skal vi virkelig tænke os om. Vi har bløde trafikanter og 25.000 biler, der kører i Havnegade. Det er ikke helt let, siger Jens Heslop.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Majken Strand forkæler kunderne i Maak med intimmøde med Instagram-stjerne

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Josefine viser vejen til et bedre liv ved at dele sit eget på Instagram

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Lej en hytte ved årets julemarked på Østervold

Randers Onsdag

Fra januar 2022 kan du tage cyklen med i bybusserne i Randers

Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Annonce