Annonce
Randers Onsdag

Tag uddannelsen med den brede vifte af jobmuligheder på Tradium i Randers

Kontoruddannelsen på Tradium giver viden om kommunikation, administration og økonomi samt ekspertise i kontakt med kunder, service og arbejde med tekstbehandling, regneark og databaser.
Annonce

Randers: Kontoruddannelsen på Randers’ erhvervsskole, Tradium, giver en grundlæggende viden om administration, kommunikation og økonomi. Som studerende lærer du også om at have kontakt med kunder, service samt hvordan du arbejder med tekstbehandling, regneark, databaser og andre it-programmer.

Uddannelsen er delt op i dels et grundforløb på Tradium og dels et hovedforløb, hvor der veksles mellem praktikperioder og skoleforløb.

Uddannelsen tager tre og et halvt til fire år, afhængig af din alder, hvornår du har afsluttet folkeskolen, tidligere uddannelse og erhvervserfaring.

Efter endt uddannelse er du er kvalificeret til at varetage en bred vifte af jobs indenfor kontorfaget som eksempelvis bogholder, regnskabsassistent eller kontorassistent. Du kan også gøre karriere inden for kommunikation, HR, indkøb eller sagsbehandling. Endelig kan du vælge at læse videre på erhvervsakademier eller professionshøjskoler.

Annonce

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af et eller to grundforløb, der tages på erhvervsskolen. Hvert grundforløb varer 20 uger. Derefter følger en et-årig studiekompetencegivende del af EUX.

Sidst kommer hovedforløbet. Det er under hovedforløbet, du vælger indenfor hvilket felt, du vil specialisere din kontoruddannelse.

Kontoruddannelsen tages med EUX, hvilket vil sige, at du skal tage en række fag på gymnasialt niveau (EUX-fag). Du gennemfører den studiekompetencegivende del af EUX som et et-årigt forløb, der ligger mellem grundforløbet og hovedforløbet.

Med EUX har du mulighed for at læse videre, der kan dog være specifikke adgangskrav til en række videregående uddannelse.

Annonce

Praktik i en virksomhed eller på Tradium

For at begynde på uddannelsens sidste del - hovedforløbet - skal du have en uddannelsesaftale med et praktiksted.

Praktikken kan foregå i en privat eller offentlig virksomhed eller eventuelt i Tradium Praktikcenter, hvis ikke du selv kan finde en elevplads.

Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på. Din måde afhænger af din alder og baggrund, når du begynder.

Hvis du går i gang direkte efter 9. eller 10. klasse eller inden 1. september året efter, du er gået ud af skolen, begynder du på grundforløb 1 (GF1).

GF1 varer 20 uger og omfatter en fagretning. Efter de første 20 uger skal du beslutte, hvilken uddannelse du vil gennemføre. Du kan kun gå på GF1 én gang, men GF1 giver dig mulighed for at starte på grundforløb 2 (GF2), der også er på 20 uger. Derefter følger et studiekompetencegivende år, hvorefter du enten kan søge en elevplads eller fortsætte på en videregående uddannelse

Er det mere end et år siden, du har forladt 9. eller 10. klasse, og er du under 25 år, begynder du din uddannelse med grundforløb 2 (GF2), der varer 20 uger.

Er du fyldt 25 år, kan du begynde på erhvervsuddannelse for voksne (EUV) efter en realkompetencevurdering (RKV), der giver dig mulighed for at få merit. Din uddannelse tilrettelægges individuelt, og længden er afhængig af tidligere uddannelse og erfaringer.

Annonce

Økonomi og det praktiske

Hvis du er over 18 år, kan du søge om SU på grundforløbet. I hovedforløbet får du elevløn. Uddannelsessted er Tradium Business, Minervavej 57, 8960 Randers SØ

www.tradium.dk kan du læse mere om kontoruddannelsen og andre erhvervsuddannelser.

Du kan desuden få råd og vejledning om uddannelserne hos Tradium Vejledningscenter, Vester Allé 26, 8900 Randers. Telefon: 70111010. E-mail: vejledning@tradium.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Annette hjælper dyr i nød

Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce