Annonce
Randers Onsdag

Tage Pedersen: Jeg føler mig totalt afslappet, når jeg er på vandet

Tage Pedersen siger, at det han holder så meget af ved at komme ud på vand er, at han der føler han sig totalt afslappet. "For mig er det ren og skær hygge at sejle. Jeg er tryg ved materiellet og ved, at det tager den tid, det tager", siger han. Foto: Frank Pedersen
Tage Pedersen har haft motorbåde i Randers Motorbådsklub halvdelen af sit liv. - Det jeg holder af ved at sejle er, at det tager den tid, det tager, siger han.
Annonce

Randers: Tage Pedersen har været medlem af bestyrelsen for Randers Motorbådsklub i ti år, hvoraf han i de fem har været klubbens formand. Selve medlemskabet af klubben rækker en hel del flere år tilbage i tiden.

- Min kone og jeg begyndte at komme her, fordi vi havde nogle venner, der var medlemmer og havde en båd hernede. Vi syntes, at her var hyggeligt og det ene tog det andet, så da jeg fyldte 30 år, købte jeg min første båd, fortæller Tage Pedersen, der er fyldt 60 år og således har sejlet halvdelen af sit liv.

Tage Pedersen fortæller, at Randers Motorbådsklub stadig er en fælles interesse for ham og hans kone, men at det først er i de senere år, at de har kunnet deles om tjansen ved roret efter, hans kone også har taget duelighedstegn til at kunne fører en motorbåd.

I årenes løb har Tage Pedersen haft fem både, og for hvert bådskifte er størrelsen vokset fra den første på 16 fod til den, han har nu, som måler 25 fod.

- Men det stopper nu, jeg skal ikke have en båd, der er større - det har jeg i øvrigt sagt hver gang, jeg har købt en ny, siger Tage Pedersen og griner.

Uanset størrelse og type, så har alle både et navn og Tage Pedersens hedder Pjoske II.

- Det gør den, fordi den jeg havde før, hed Pjoske I. Hvor den hed Pjoske, kan jeg ikke huske - måske hed den det, da jeg købte den, siger han.

Tage Pedersen fortæller, at det ikke kun er båden, der hedder Pjoske.

- Efter jeg blev formand, ved de fleste hvem jeg er. Men tidligere blev jeg ofte kaldt Pjoske, for selv om folk ikke vidste, hvem Tage Pedersen var, så kendte de båden. Sådan sker det nogle gange hernede, at man blive kaldt det samme som ens båd, fortæller han.

I løbet af de 30 år Tage Pedersen har været medlem af Randers Motorbådsklub har han haft fem både. Den nuværende måler 25 fod og er navngivet Pjoske II. Tage Pedresen har også haft en Pjoske I. "Tidligere blev jeg ofte selv kaldt Pjoske. Sådan sker det nogle gange hernede, at man blive kaldt det samme som ens båd", siger han. Foto: Franlk Pedersen
Annonce

Bedre på den gammeldags måde

Det er omkring 30 år siden, Tage Pedersen tog duelighedstegn til at kunne fører en motorbåd.

Han fortæller, at man dengang som nu blandt andet skulle lære at lægge en kurs på et søkort, når man tog duelighedstegn.

- Det er fint nok, at du kan gå ud og købe alle mulige instrumenter til at putte i båden. Men hvis strømmen går, mens du ligger ude i Kattegat på vej til Mariager og det er en lille smule diset, kan du ikke se land. Så er det jo rart at have lagt en kurs på et kort, så man ved, hvor man er henne, siger Tage Pedersen.

På spørgsmålet om han synes, der er kommet for meget elektronik i det at sejle, tager Tage Pedersen en tænkepause, før han svarer:

- Ja, gu’ er der så. Nybegyndere har bedre af at lære at sejle en båd på den gammeldags måde, siger han og fortsætter:

- Men folk har jo ikke så meget tid mere til at fordybe sig.

Annonce

Ren og skær hygge

At det lige blev motorbåde, der fangede Tage Pedersens interesse udspringer af praktiske årsager.

- Man kan ikke have en båd med mast på, hvis man gerne vil ligge her, for så kommer man aldrig under broen, siger han med henvisning til den lave højde mellem vandet og Randersbro.

- Og jeg befinder mig godt her i klubben, hvor der er et bredt udsnit af mennesker, der alle er rigtig flinke til at hjælpe hinanden. Vi er et socialt sted, siger han.

Når Tage Pedersen stævner ud fra Gudenås bred, sætter han helst kurs mod enten Randers Fjord eller Mariager Fjord.

- Jeg kender flere af de bådklubber, der er i Mariager Fjord, så godt, at det næsten er som at komme hjem til mor, når jeg lægger til og siger hej til de lokale og vi får en kop sodavand, siger han.

Tage Pedersen tilføjer, at det han holder så meget af ved at komme ud på vand er, at han der føler han sig totalt afslappet.

- For mig er det ren og skær hygge at sejle. Jeg er tryg ved materiellet og ved, at det tager den tid, det tager, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce