Annonce
Randers Onsdag

Tandlæge fra Langå træder ind i Tandlægeforeningens hovedbestyrelse

Rikke Freitag
Klinikejer Rikke Freitag er valgt til Tandlægeforeningens hovedbestyrelse. Hun vil blandt andet arbejde for at styrke tandlægeuddannelsen.

Langå: Klinikejer Rikke Freitag er valgt til Tandlægeforeningens hovedbestyrelse. Hun vil blandt andet arbejde for at styrke tandlægeuddannelsen.

Tandlæge og klinikejer af Tandlægerne i Ans og Tandlægehuset i Langå, Rikke Freitag, skal de næste to år varetage tandlægernes interesser som nyt medlem af Tandlægeforeningens hovedbestyrelse.

En af hendes mærkesager er at bidrage til udformningen af fremtidens tandlægeuddannelse. Hun er med i et panel på Aarhus Universitet, som netop har til opgave at forme den fremtidige tandlægeuddannelse.

- Jeg vil gerne sikre, at fremtidens tandlæger er klar til vores spændende fag. Jeg håber at kunne være bindeled imellem Tandlægeforeningen, uddannelsessystemet og mine egne klinikker, hvor jeg har to nyuddannede tandlæger ansat, fortæller Rikke Freitag.

Hun er også optaget af tandlægernes rolle i sundhedsvæsenet.

- Tandlæger skal inddrages og være en respekteret del af sundhedsvæsenet og medtages i arbejdet for at sikre at danskernes - ikke bare tandsundhed - men generelle sundhed er i top, siger Rikke Freitag.

Rikke Freitag er 52 år og er født på Frederiksberg, men opvokset i Aarhus. Hun dimitterede fra Tandlægeskolen i Aarhus i 1997. Hun har haft ansættelser i både børne- og ungdomstandplejen og som privatpraktiserende tandlæge. Hun købte i 2009 klinikken i Ans, og senere i 2013 endnu en tandlægeklinik i Langå. I dag ejer hun stadig begge klinikker.

Annonce

Ivrig netværker og sponsor

Rikke Freitag har altid brændt for at involvere sig og dyrke forskellige netværk. Hun har været fagpolitisk aktiv i Tandlægeforeningen i Region Midt i otte år, hvor hun bl.a. har været medarrangør af Tandlægeforeningens visionsdage. Hun har i mange år været engageret i netværket JCI Danmark, i 2008 som leder af organisationen i Danmark. Aktuelt er hun også engageret i netværk for virksomhedsledere i Danmark, VL21 i Aarhus.


Tandlæger skal inddrages og være en respekteret del af sundhedsvæsenet og medtages i arbejdet for at sikre at danskernes - ikke bare tandsundhed - men generelle sundhed er i top

Rikke Freitag, tandlæge


I 2019 var hun sammen med JCI Arosia initiativtager til projektet ”Mobile Dental Aid”, der skal støtte TUG (Tandsundhed Uden Grænser). Formålet er at give danske udsendte, frivillige tandlæger bedre arbejdsforhold og mere tidssvarende tandlægeudstyr ved at ombygge en 40 fods container til en fuld mobil tandlægeklinik. Rikke Freitag bidrager som projektleder med blandt andet ansatte og opgaven at søge sponsorer for økonomisk hjælp. Coronapandemien har dog udskudt projektet, så det først forventes færdigt i 2022.

Annonce

Fra gymnast til skiløber

Privat bor Rikke Freitag med sin mand i Risskov. Hun har to voksne børn, hvoraf hendes ældste datter er nyuddannet tandlæge og også ansat på klinikken i Ans. Gymnastik har fyldt meget, siden Rikke Freitag var barn, hvor hun rejste med ”Flying Superkids” og nu i voksenlivet, hvor begge hendes børn dyrker elitegymnastik.

Hun har desuden stået på ski, siden hun var helt ung og har i de senere år arrangeret diverse skiture for venner og andre i hendes netværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce